Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.01.2024

Українські волонтери розробили ударний безпілотник «Канюк» із дальністю польоту 70 км.


На момент атаки безпілотник може розігнатися до 300 км/год, а заряд від РПГ


ударний безпілотник «Канюк»

Інженери-волонтери розробили на запит ЗСУ ударний безпілотник літакового типу «Канюк». Він запускається з катапульти, швидкість польоту до 300 км/год, несе велику масу заряду відстань до 70 км.

Інженери розробили безпілотник "з нуля". Під час створення дивилися відео у відкритому доступі та вивчали начинку російського безпілотника «Орлан», який приземлили українські воїни та передали волонтерам. Бойову перевірку дрон пройшов уже на фронті.

Один із розробників безпілотника Андрій Брюханов повідомив, що БПЛА запускається з катапульти, його веде оператор за допомогою камери та приладів керування. На момент атаки безпілотник може розігнатися до 300 км/год, а заряд від РПГ. Ударний безпілотник "Канюк" важить до 12 кг.


ударний безпілотник «Канюк»
 

«Перевага безпілотника «Канюк» – це швидкість та дальність. Порівняно, наприклад, із невеликими дронами, він може нести велику масу заряду», - зазначив розробник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA розробить літак на сонячних батареях для дослідження Марса

Дальність польоту БПЛА становить 70 км. Дрон відносно недорогий, собівартість одного дрона в межах 5 тисяч доларів. Фінансується із волонтерських зборів. Безпілотник збирають протягом тижня.


ударний безпілотник «Канюк»


Схожі матеріали:
👁 245
Категорія: Технології
Теги: ударний безпілотник, БПЛА, безпілотник, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ