Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2024

Українські ударні безпілотники Cobra, дальністю 300 км, вже тестують на передовій


Інженери розробили свій двигун, пропелери та електроніку


Українські ударні безпілотники Cobra, дальністю 300 км

Український безпілотник Cobra інженери із Кривого Рогу проектували півроку. БПЛА виконує функції як розвідувального, так і ударного дрона. Дальність польоту до 300 км. Розробники вже тестують його можливості з різним корисним навантаженням – скільки вибухівки зможе підняти літак.

Cobra вийшла потужна, але дешева. Корпус виготовлений з клепаної сталі, він створений за тією ж технологією, що і корпус літака. Це дозволило знизити вартість виготовлення зі збільшенням швидкості. Безпілотник розвиває швидкість до 150 км/год. Виробництво безпілотника коштує дві тисячі доларів.

Найдорожче в літаку – двигун та електроніка. Більшість комплектуючих інженери виробляють самі. Але є комплектуючі, які замовляють у сторонніх виробників з України та за кордоном.


Українські ударні безпілотники Cobra, дальністю 300 км
 

Інженери розробили свій двигун, пропелери та електроніку. Каркас виготовлений з алюмінієвих труб. Шпангоут та нервюри вирізані з алюмінію. Обшитий трансформаторною сталлю, товщиною нуль цілих два десятих міліметри. Вага безпілотника без навантаження 16 кг.

Виробництво дрону Cobra для безпеки розгорнули на різних локаціях. Щоб бути на рівних із ворогом, цю роботу важливо масштабувати. Для цього потрібні інженери; ті, хто складатиме конструкції; гроші; час та, власне, пілоти літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передова система боротьби з безпілотниками здатна виявити та знищити до 1000 дронів

Інженери зазначають, що керувати літаком досить складно. Тому вони готові працювати як з пілотами-початківцями, надаючи інформаційну підтримку, так і зі школами пілотів. Безпілотник Cobra вже передають військовим, які пройшли відповідне навчання.

Українські ударні безпілотники Cobra, дальністю 300 км
 

«Треба берегти людські життя, заліза ми зробимо скільки завгодно, а військових треба берегти. Воювати мають машини, а не люди», – зазначає розробник Віталій Бризгалов.

Схожі матеріали:
👁 370
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, Дрон, БПЛА, ударний безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ