Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.02.2024

Український безпілотник AQ 400 Scythe з дальністю польоту 750 км.


DLE 170 є популярним двотактним двигуном потужністю 17,5л.


Український безпілотник AQ 400 Scythe

Канадський експерт з безпілотників проаналізував конструкцію українського безпілотника-камікадзе дальньої дії AQ 400 Scythe та поділився своєю думкою.

Безпілотник AQ 400 Scythe здався експерту не дуже гарним, але цікавим та практичним дроном. Негативні відгуки про дрони, на думку DanielR, імовірно базувалися на двох літаках на передньому плані фото. Це помилка, тому що уважний огляд показує, що це прототипи, а новітні безпілотники якраз знаходяться на задньому плані.

Шість БПЛА використовують двигун DLE 170 з електричним запуском та можливо генератором. Один не має ні стартера, ні генератора і використовує інший пропелер. Ще один має двигун Sky Power, що свідчить про оцінку конструкторами різних конфігурацій.

DLE 170 є популярним двотактним двигуном потужністю 17,5л. Версія з електрозапуском та генератором важить 6,7 кг, а звичайна 4,3 кг. Витрата палива становить близько 7 літрів на годину. Цей двигун також використовується на дроні "Бобер".

Український безпілотник AQ 400 Scythe
 

Один із безпілотників використовує двигун Sky Power DS-210 німецького виробництва. Він доступний із різними опціями, тому важко визначити точну конфігурацію. Він важить 6,6 кг. Конструкція має подвійні свічки запалювання.

Основна частина фюзеляжу має прямокутний переріз, що значно спрощує конструкцію. Відеокамера, відеопередавач та антена радіокерування, швидше за все, тестові і тому не цікаві. Також видно трубку Піто та GPS.

Дрон не має шасі, але використовує візок для зльоту. Відсутність шасі значно зменшує складність фюзеляжу, збільшуючи простір корисного вантажу. Це також зменшує вагу та опір, що покращує продуктивність.


Український безпілотник AQ 400 Scythe
 

Фюзеляж має просте звуження двигуна з прорізами для внутрішнього каркаса. Прорізи та елементи, що закріплюють, свідчать про те, що фюзеляж зроблений переважно з дерева. По обидва боки хвоста є панелі доступу. Верхня панель доступу використовує прості петлі.

Тандемні крила можна знімати, що полегшує транспортування. Переднє крило падає на фюзеляж зверху, а задні крила ковзають трубами. Цікавою особливістю БПЛА і те, основні компоненти кожного крила здаються однаковими. Заднє крило просто має розширення, а переднє отримало великі кінцеві пластини (можливо, щоб змінити ефект завихрення кінців на задньому крилі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські інженери розробили роботизовану платформу для розмінування з використанням георадару

Ще одне спрощення полягає в тому, що крила використовують повнорозмірні поверхні управління (елерони та керма висоти). Це означає, що ребра крила в основному ідентичні, що значно полегшує конструкцію. Паливний бак розташований у контейнері з фланцем.
Український безпілотник AQ 400 Scythe

Як припускає експерт, під час проектування літака закладалося його серійне виробництво. Великий прямокутний фюзеляж робить його дуже гнучким щодо корисного навантаження. Terminal Autonomy говорить про специфічне корисне навантаження 43 кг, ймовірно, йдеться про вибухівку.

За результатами аналізу експерта, AQ 400 Scythe простий, гнучкий і добре продуманий. Безпілотник простий у виготовленні, що дозволяє масово виробляти його без спеціального обладнання, доступні різні двигуни, тому виробники можуть збирати дрони у великій кількості.

Схожі матеріали:
👁 274
Категорія: Технології
Теги: Дрон, БПЛА, ударний безпілотник, безпілотник, дрон-камікадзе




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ