Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.12.2023

Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу, дальність польоту до 45 км


Базовий комплекс складається із самого дрону, трьох комплексів батарей, катапульти для запуску


Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу

Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу, дальність польоту до 45 км, максимальна швидкість 198 км/год, вага бойової частини до 2.5 кг

Ударний безпілотник українського виробництва Punisher має дальність польоту до 45 км, максимальну швидкість 198 км на годину, скидає боєкомплект на об'єкт з точністю до чотирьох метрів.

Punisher – багаторазовий ударний дрон літакового типу, що несе на борту контейнер вагою 1,5 – 2,5 кг. За призначенням це осколково-фугасний боєкомплект, в якому може міститися 2300 металевих кульок, елементів ураження, та 600 г пластифікованої вибухівки.

Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу

Базовий комплекс складається із самого дрону, трьох комплексів батарей, катапульти для запуску, наземної станції, антени, балістичного комплексу, кейсу для транспортування та ремонтного набору. Коштує близько $50 тис. Є також модернізований варіант, із РЕБ-стійким комплектом – він коштує $110 тис.

Безпілотник Punisher створений для роботи в тилу ворога, покликаний знищувати командні пункти, підрозділи ППО, засоби радіоелектронної боротьби, склади боєприпасів і палива, машини командного зв'язку та казарми з ворогом. Але його використовують для розвідки, літак дуже тихий.

Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу

Punisher насамперед тихий безпілотник. Його не чути на висоті 200 метрів у безвітряну ніч, робоча висота БПЛА – 400 метрів. Він літає на дистанції до 45 км - крейсерська швидкість 80 км/год, максимальна 198 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На озброєння українська армія вже надійшло 30 новітніх САУ 2С22 «Богдану», вітчизняного виробництва

У нових моделях є комплект модернізації, що робить його стійким до спотворення даних засобами РЕБ. Саме це найчастіша причина втрати літаків – через ворожі РЕБ вони отримують спотворені дані, наприклад інші координати. Розробники використовують дуже якісну телеметрію та захищені GPS, вся архітектура в дроні дублюється. Його не можна назвати невразливим, але можна назвати стійким до РЕБ.

Вартість місії Punisher – одна з найнижчих близько $100. У середньому один екіпаж може здійснювати близько семи вильотів на день. Рекорд у цьому плані побили на Херсонщині, бійці здійснили вісім коротких місій за 58 хвилин.
Punisher – багаторазовий ударний безпілотник літакового типу

Punisher досить непогано витримує вітер – розробники проводили тести під час вітру 23 м/с, що вже вважається штормом. Літак тричі відніс контейнер до мети, найкращий результат – відхилення у 3 метри, найгірший – 11 метрів.

Схожі матеріали:
👁 256
Категорія: Технології
Теги: ударний безпілотник, Punisher, БПЛА, Дрон, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ