Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.12.2023

На озброєння українська армія вже надійшло 30 новітніх САУ 2С22 «Богдану», вітчизняного виробництва


САУ 2С22 «Богдану», продукт української оборонної промисловості, спочатку було встановлено на шасі вантажівки КрАЗ-6322. Але з моменту свого створення


Самохідна гаубиця 2С22 "Богдана" 8x8

Постачання шести нових самохідних гаубиць 2С22 "Богдана" 8x8, власного виробництва, збільшить вогневу міць збройних сил України. Ця чергова закупівля збільшила кількість нових 155-мм колісних артилерійських установок до 30 машин.

Президент України В.Зеленський у своїй заяві наголосив на успіхі України з нарощування внутрішнього виробництва військової техніки. "Зусилля щодо збільшення власного виробництва дають результати", - сказав він, зазначивши потенціал подальшого нарощування виробничих потужностей.

САУ 2С22 «Богдану», продукт української оборонної промисловості, спочатку було встановлено на шасі вантажівки КрАЗ-6322. Але з моменту свого створення зазнала численних удосконалень. Перше серйозне випробування відбулося у 2018 році на навчаннях із бойовою стріляниною. Наступні етапи випробувань у 2021 – 2022 роках продемонстрували вражаючі можливості САУ «Богдана, зокрема, зробивши 450 пострілів на відстань 42 км, що перевершило оцінку виробника.

Самохідна гаубиця 2С22 "Богдана" 8x8

Новітня модифікація 2С22 «Богдана», яка зараз знаходиться на озброєнні української армії, встановлена на шасі чеської вантажівки TATRA T815-7 8x8. Ця версія оснащена броньованою кабіною для підвищеного захисту від стрілецької зброї та шрапнелі.

Основне озброєння 2С22 "Богдана" складається з 155-мм гармати стандарту НАТО, розташованої в задній частині шасі вантажівки. Гармата здатна стріляти осколковими, фугасними, запальними, бронебійними боєприпасами на дальність від 35 до 40 км, і навіть реактивними снарядами зі збільшеною дальністю до 60 км.

САУ «Богдана» може досягати максимальної скорострільності 6 пострілів за хвилину, боєкомплект складає 20 снарядів, а також відповідні заряди, що зберігаються в контейнерах, розташованих з кожного боку шасі вантажівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія США отримала на озброєння високоточні ударні ракети PrSM із дальністю поразки 500 км.

2С22 «Богдан» має напівавтоматичний механізм заряджання. Ця система вимагає ручного розміщення снаряда на спеціально відведеному лотку, який потім піднімається та прямує у канал ствола. Зазвичай ця операція потребує скоординованих зусиль двох членів екіпажу. Однак при використанні значно легших 155 мм снарядів процес може ефективно керуватися одним солдатом.

Самохідна гаубиця 2С22 "Богдана" 8x8

Самохідна гаубиця «Богдана» має вдосконалену систему управління вогнем, що включає стабілізацію зброї, балістичний обчислювач, автоматичну систему наведення зброї та навігаційну систему. Система наведення зброї, заснована на технології Siemens, навігаційна система забезпечують швидке виявлення та ураження мети, що ще більше підвищує ефективність САУ у бойових умовах.

Схожі матеріали:
👁 254
Категорія: Технології
Теги: самохідна гаубиця, артилерійська установка, сау, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ