Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.09.2023

Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG готується до стрільби всього за 60 секунд, дальність поразки до 52 км.


Гармата залишається такою самою, як і на інших версіях Nora


Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG

Компанія Yugoimport провела першу публічну виставу новітньої ітерації сімейства колісних самохідних гаубиць Nora, повністю нової системи озброєння на основі вимог сербської армії.

Незважаючи на те, що Nora B52 Next Generation зберігає ту ж кількість боєприпасів, що й попередня Nora-B21 M36, тобто 52 боєприпаси і така ж кількість зарядів, Nora B52 Next Generation має суттєву відмінність, що полягає в тому, що нова артилерійська зброя забезпечує стрибок з погляду гнучкості та можливостей місії.

"Це збільшує кількість вогневих завдань, які зазвичай включають шість пострілів", - сказав топ-менеджер Yugoimport, - "Нова гаубиця може не тільки стріляти всіма боєприпасами НАТО, але й використовувати модульну систему зарядів НАТО, також сумісні з моноблочними зарядами". Заряди завантажуються в ліву стрічкову систему у вежі, рука вибирає потрібну кількість зарядів відповідно до даних стрільби, отриманих від комп'ютера системи керування вогнем. Праворуч ми знаходимо боєприпаси, які завдяки системі індексації обираються відповідно до місії. Максимальна скорострільність складає 4 постріли за хвилину, на випадок відмови доступна ручна резервна система».

Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG
 

Гармата залишається такою самою, як і на інших версіях Nora, забезпечуючи дальність стрілянини 32,5 км зі снарядами ERFB (Extended Range Full Bore), 41,5 км з ERFB BB (ERFB Base Bleed) та 52 км з VLAP (Velocity Enhanced Artillery) Projectile). Nora-B52 NG може стріляти трьома снарядами в режимі MRSI (Multiple Round Simultaneous Impact) на відстань до 30 км.

Нова гаубиця оснащена інерційною навігаційною системою із супутниковим (GPS, ГЛОНАСС, Galileo) резервуванням. З того моменту, як гаубиця зупиняється, їй потрібно 60 секунд, щоб бути готовою до стрілянини першим пострілом, частково через необхідність опускати гідравлічні домкрати, які стабілізуватимуть платформу.

Зброя може переміщатися ±30° праворуч і ліворуч у бік задньої частини, при цьому кут піднесення становить від -5° до +65°, при цьому всі Nora можуть використовуватися також для стрільби прямим наведенням, якщо виникне така необхідність.

Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG
 

Nora-B52 NG встановлюється на шасі вантажівки MAN 8×8. Екіпаж з 4 осіб розміщується в кабіні вантажівки, двоє спереду, водій і командир, і ще два ззаду, навідник і заряджаючий, останній набирає чинності тільки тоді, коли потрібно ручне завантаження або коли необхідно заправити автомат заряджання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботизована бойова машина Type-X, забезпечить прорив позицій супротивника з мінімальним ризиком

Перезаряджання повних 30 снарядів займає від 15 до 20 хвилин, згідно з джерелами компанії, боєприпаси та заряди завантажуються через бічні двері з кожного боку вежі. Кабіна екіпажу захищена на рівні 3, також доступний протимінний захист.

Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG
 

У похідному положенні Nora-B52 NG має довжину 10,5 метра, ширину 2,62 метра та висоту 3,9 метра. Над заднім правим сидінням встановлений кулемет самооборони з ручним керуванням.

Схожі матеріали:
👁 384
Категорія: Технології
Теги: самохідна гаубиця, гаубиця, колісна гаубиця, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ