Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.08.2023

У Китаї випробували «найпотужнішу гармату Гауса», переваги гармати - вища швидкість запуску, нижчі витрати


Зброя розігнала снаряд масою 124 кг до швидкості 700 км/год за 0,05 секунди.


Гармати Гауса

ВМС Китаю випробували «найпотужнішу гармату Гауса у світі». Гармати Гауса стріляють снарядами з великою швидкістю, прискорюючи їх за допомогою електромагнетизму. Зброя розігнала снаряд масою 124 кг до швидкості 700 км/год за 0,05 секунди.

Снаряд в даному знарядді під час запуску залишається в центрі котушки, запобігаючи контакту зі стінкою стовбура і дозволяючи робити швидку і багаторазову стрілянину без зносу компонентів. «Котушкові гармати» можуть здійснити революцію у військовій справі, забезпечуючи швидші, точніші та руйнівні атаки на ворожі цілі. Крім того, їх можна буде використовувати для запуску ракет або відправлення супутників у космос.

Китайська команда під керівництвом професора Гуань Сяокуня з Військово-морського інженерного університету наголошує на перевагах спіральної гармати, такі як більш висока швидкість запуску, нижчі витрати на запуск та більш короткий час підготовки порівняно з традиційною артилерією.

     «У нього є потенціал для революційного прориву у швидкості, дальності дії, потужності, точності, безпеці, гнучкості та надійності», - сказав Гуань. "Він широко застосовується в таких областях, як системи озброєння, навколоземні супутники і високошвидкісні запуски ракет".

Китайські військові також розробляють набагато більшу 30-ступінчасту спіральну гармату, яка все ще перебуває на стадії випробувань. Ма Веймін, провідний вчений китайської військової програми електромагнітного запуску, заявив, що Військово-морський інженерний університет подолав кілька проблем під час створення великої котушки.

Ма сказав, що проблеми полягають у розробці та виробництві котушок великого калібру з високою магнітною щільністю та компактною технологією імпульсного живлення. Стверджується, що потужніша спіральна гармата зможе запускати снаряд зі швидкістю 3600 км/год, збільшуючи дальність ураження зброї до більш ніж 100 км.

Схожі матеріали:
👁 386
Категорія: Технології
Теги: електронна гармата, артилерійська установка, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ