Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.12.2023

Дистанційно керований бойовий модуль MROWS дозволяє вести вогонь із захищеної позиції, що забезпечує безпеку операторів


Оснащений вдосконаленими датчиками положення MROWS може повідомляти про своє кутове положення з високою точністю


Дистанційно керований бойовий модуль MROWS

Оборонна компанія Rippel Effect представила свою систему MROWS (Remotely Operated Weapon Station). Ця система озброєння оптимізована для 7,62-мм ручних кулеметів (LMG) та 12,7-мм великокаліберних кулеметів (HMG). MROWS дозволяє подавати боєприпаси як з лівого, так і з правого боку, забезпечуючи експлуатаційну гнучкість у різних бойових сценаріях.

Особливістю MROWS є його здатність прицілюватися, зводитися та вести вогонь із захищеної позиції під бронею, що забезпечує підвищену безпеку операторів. При вазі менше 150 кілограмів (без урахування зброї та боєприпасів) та максимальної споживаної потужності менше 50 ампер система ефективно поєднує в собі легкість із низьким енергоспоживанням.

MROWS забезпечує стабілізацію, що дозволяє досягти високої точності при стрільбі. Система вміщує до 236 набоїв і пропонує режими стрілянини як чергами, так і одиночними. Його обертальна здатність дозволяє вести вогонь на 360 градусів менш ніж за 24 секунди, а кут нахилу варіюється від +45 ° до -20 °.

Оснащений вдосконаленими датчиками положення MROWS може повідомляти про своє кутове положення з високою точністю. Управління зброєю дистанційне, включаючи механізм заряджання та стрільби, що підвищує безпеку та зручність використання. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий і включає важіль управління, який управляє системами приводу зброї, відображає стан системи і управляє інтерфейсом завантаження боєприпасів.

Інтерфейс Gunner HMI включає перемикачі, екранні повідомлення, балістичний лазерний маркер прицілювання, прицільний маркер LRF та індикатор положення зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Norinco представила модернізовану РСЗВ AR3, оснащену двома 750-мм балістичними ракетами з дальністю дії 290 км.

Панель керування включає такі функції, як увімкнення/вимкнення живлення з запобіжником, режим охорони/безпеки із запобіжником, заряджання та вибір режиму стрільби чергами або одиночними пострілами.

Габарити MROWS складають: висота 935 мм, ширина 900 мм, вага без урахування зброї та боєприпасів складає 150 кг.

До складу прицільного комплексу входить денна камера з кутом огляду по горизонталі 5° та 3-кратним цифровим зумом, а також тепловізор з роздільною здатністю 384 х 288 пікселів та 2-кратним цифровим зумом. Лазерний далекомір здатний вимірювати відстані до 2000 метрів.

Схожі матеріали:
👁 268
Категорія: Технології
Теги: бойовий робот, бойовий модуль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ