Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.01.2024

Армія США почала використовувати бойових роботів RCV, як засоби збору розвідданих, виявлення хімічної зброї та прорив оборони супротивника


Армія вже проводить експерименти із використанням демонстраторів RCV


Бойовий робот RCV

Армію США почали оснащувати роботизованими бойовими машинами RCV. Метою цієї модернізації є інтеграція людини та машини таким чином, щоб бойові роботи могли виконувати безпосередній контакт із противником та знімати ризик з людей військових.

Щоб використовувати ці бойові роботи, необхідний комплексний підхід, що розробляється в рамках програми Human-Machine Integration (HMI). Ідея полягає в тому, щоб роботи виконували розвідувальні та наступальні завдання, знижуючи ризики для військ. Генерал-майор Кертіс Баззард, бачить їх як засоби збору розвідданих, спостереження, виявлення хімічної та біологічної зброї, а також прорив оборони супротивника.

Одна з концепцій – солдат керуватиме однією роботизованою машиною, яка матиме гібридно-електричну трансмісію та зможе нести різні види зброї та корисних навантажень.

У платформі використовуються «гусениці з гумовою стрічкою», які є цільні прогумовані вузли. Вони пропонують безліч переваг у порівнянні зі звичайними гусеницями, включаючи покращену прохідність бездоріжжям, більш високі швидкості руху і тихішу роботу під час руху.


Бойовий робот RCV
 

Проект розробки роботів проводиться паралельно з програмою створення програмного забезпечення та радіозв'язку, щоб забезпечити зв'язок між роботами та машиною управління. Замість різних варіантів роботів планується використовувати єдиний тип RCV smedium - гібрид між легким і середнім варіантами. Очікується, що це будуть гусеничні чи колісні машини, здатні нести понад 3000 кг корисного навантаження. Ці роботи будуть використовуватися для різних завдань, таких як стрільба з кулемета, мінометна атака та створення димової завіси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії планують розгорнути мережу літаючих станцій мобільного зв'язку 5G на сонячній енергії

Армія вже проводить експерименти із використанням демонстраторів RCV. В експериментах брали участь зразки RCV, машини керування та командно-контрольна мережа. Ці експерименти надали армії концептуальну основу для роботи.

Бойовий робот RCV
 

В даний час для армії розробляють «взвод RCV», що складається з чотирьох роботів та двох машин керування. Кожна машина керування має водія, командира та чотирьох операторів RCV. У майбутньому цей взвод може бути доданий до роти роботизованих автономних систем. Крім того, можливо майбутнє об'єднання бойових машин з RCV, щоб виключити машину управління.

Для успішного використання RCV у бойових умовах вони повинні бути достатньо надійними та захищеними від можливих загроз, таких як мінні поля, стрілецька та артилерійська зброя. Важливим аспектом інтеграції є можливість людям-операторам керувати безпілотними системами так само, як вони керують платформами, що пілотуються. Це може бути здійснено через голосове керування або цифрові команди
 


Схожі матеріали:
👁 496
Категорія: Технології
Теги: зброя, бойова машина, бойовий робот, роботизована платформа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ