Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.07.2023

Оборонна компанія Smartshooter представила «розумну» бойову систему з радіолокаційним наведенням


Розумна» бойова система, оснащена радаром, для виявлення та знищення безпілотних літальних апаратів


Розумна» бойова система, оснащена радаром

Компанія Smartshooter представила свою «розумну» бойову систему, оснащену радаром, для виявлення та знищення безпілотних літальних апаратів. Smash Hopper – це універсальна гвинтівка та система кріплення, яку можна встановити на штатив, транспортний засіб або морське судно для ураження цілей.

Спеціалізуючись на системах управління вогнем для гвинтівок та дистанційно керованих бойових модулів, нова технологія може виявитися ключовою для вразливого персоналу, де безпілотники все частіше присутні на полі бою.

Розумна» бойова система, оснащена радаром
 

"Інтеграція нашого Hopper з радаром RPS-42 забезпечує дуже ефективне комплексне рішення для швидкої нейтралізації дронів, забезпечуючи захист персоналу та критично важливих активів", - заявив Міхал Мор, генеральний директор Smartshooter. «Скорочуючи цикл «датчик-стрілок», це передове рішення підвищує ситуаційну обізнаність та живучість сил та виводить протиповітряну оборону на новий рівень».

Безпілотники стають все більш поширеними серед угруповань бойовиків, тому дуже важливо мати ефективні методи виявлення малих дронів. У той час як комерційні безпілотні літальні апарати часто можуть бути пов'язані з їх оператором і нейтралізовані за допомогою перешкод, автономні дрони та аналогічні загрози можуть вимагати більшого агресивного підходу.
 
Розумна» бойова система, оснащена радаром
 

Smash 2000L компанії Smartshooter, система управління вогнем, що встановлюється на гвинтівку, вже була випробувана морськими піхотинцями і є життєво важливим інструментом оборонної спільноти. За словами представника компанії Алоні, SMASH Hopper і SMASH 2000L перевірені в бойових умовах. Вони готові до роботи».

Smash Hopper – це універсальна гвинтівка та система кріплення, яку можна встановити на штатив, транспортний засіб чи морське судно для ураження цілей. Він працює на основі віддалених команд, які віддаються оператором. Крім того, радар, розроблений компанією RADA, може виявляти безпілотники з відстані кількох кілометрів і сповіщати бойові підрозділи про потенційні загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створюють новий легкий бронеавтомобіль INGUAR для спецназівців та розвідників
 
«Таким чином, зброя спрямована у правильному напрямку та готова до бою, коли безпілотник досягає дистанції пострілу. Це свого роду система раннього попередження, тому система може бути готовою до поразки мети», — сказав Алоні. Але у процесі завжди є людина. «Радар надає операторам пріоритетну чергу цілей на основі діапазону цілей, щоб допомогти вразити їх насамперед».


Розумна» бойова система, оснащена радаром
 

Зброя Hopper зараз доступна в калібрах 5,56 мм або 7,62, але, за словами Алоні, система також може бути сумісна з ручними кулеметами. Smart Hopper можна інтегрувати у систему ППО.

 


Схожі матеріали:
👁 387
Категорія: Технології
Теги: бойова машина, зброя, гвинтівка, боротьба з дронами, кулемет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ