Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.09.2023

Безпілотний робот Ironclad від українських розробників почав виконувати бойові завдання на фронті


Ironclad – роботизована платформа допомагає Силам оборони України виконувати бойові завдання – штурмувати ворожі позиції


Ironclad – роботизована платформа

Українські захисники почали застосовувати безпілотного робота Ironclad на передовій. Робот має турель, тепловізійну камеру, броньований панцир і може розганятися до 20 км.

Ironclad – роботизована платформа допомагає Силам оборони України виконувати бойові завдання – штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечує вогневу підтримку. Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю "Шабля". Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керує роботом Ironclad оператор дистанційно.

Ця версія робота отримала потужні колеса, округлений корпус, бойовий модуль і місце для вантажу. Голова Мінцифри Михайло Федоров вважає продукт українських інженерів із Roboneers революційним, адже він кардинально змінює спосіб ведення війни та допомагає зберегти життя військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова самохідна гаубиця Nora-B52 NG готується до стрільби всього за 60 секунд, дальність поразки до 52 км.

Розробники повідомили, що Ironclad було створено спеціально для виконання завдань у екстремальних кліматичних умовах. Комплекс був оснащений дистанційно керованим бойовим модулем Шабля з універсальною базою для встановлення кулеметів різного типу. Сам комплекс може працювати як окрема одиниця, і інтегруватися з різними системами розвідки, безпілотними системами і технікою.

Ironclad – роботизована платформа
 
"Вона може виконувати як логістичні завдання, так і бойові шляхом встановлення бойового модуля. Управління відбувається віддалено оператором", - наголосили розробники.


Схожі матеріали:
👁 1656
Категорія: Технології
Теги: бойовий робот, роботизована платформа, робо-платформа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ