Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.06.2022

Найефективніший у світі пасажирський літак Celera 500L працюватиме на водневому паливі


Коефіцієнт ефективності, за словами Отто, повинен зробити Celera приблизно в 5-7 разів дешевшим в експлуатації, ніж аналогічний літак


пасажирський літак Celera 500L

Otto Aviation заявляє, що незвичайна форма літака Celera 500L забезпечує дивовижне зниження лобового опору на 59%, а також значну ефективність та дальність польоту, порівняно з літаками традиційної геометрії. Тепер Otto Aviation об'єднався із ZeroAvia, щоб створити версію з трансмісією на водневих паливних елементах.

Компанія стверджує, що Celera 500L у стандартній версії, що працює на викопному паливі, є «найекономічнішим і комерційно життєздатним бізнес-літаком у світі».

Все це призначено для максимізації ламінарного потоку - рівних шарів повітряного потоку практично без змішування сусідніх шарів, що рухаються з різними швидкостями. Це дозволяє уникнути завихрень, які призводять до турбулентності повітря на швидкості, що призводить до аеродинамічного опору та втрати енергії. Ламінарний потік у жодному разі не є новою концепцією, але ця ідея настільки просунулася вперед із конструкцією Celera, що вона споживає на 80% менше палива, ніж традиційна конструкція.


пасажирський літак Celera 500L
 

Працюючи на ефективному двигуні внутрішнього згоряння потужністю 550 л. подвоєння їхнього діапазону. Вражаюча якість планування 22:1 дозволяє пілотам повністю вимикати двигун та планувати до 200 км. Цей коефіцієнт ефективності, за словами Отто, повинен зробити Celera приблизно в 5-7 разів дешевшим в експлуатації, ніж аналогічний літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український винахідник Тарас Крайник створив тактичне баггі "Мамай" для чотирьох бійців

Літак не масштабуватиметься до розміру повнорозмірного авіалайнера, оскільки модель ламінарного потоку з малим опором спирається на співвідношення ширини до довжини, яке було б непрактичним для більшої моделі. Але Отто каже, що пасажирський літак буде збільшено до 19 пасажирів і є багато ринків, які могли б використати ефективний планер місткістю від 6 до 19 пасажирів.

Компанія Otto оголосила, що виконала вже 55 успішних випробувальних польотів, досягнувши швидкості понад 400 км/год та висоти до 4500 м, «усі випробувальні польоти підтвердили цільові експлуатаційні характеристики літака Celera».

Схожі матеріали:
👁 329
Категорія: Технології
Теги: пасажирський літак, Celera 500L, літак, літак - куля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ