Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.06.2021

Для спостережень за поширенням COVID-19 пропонують використовувати молюсків


Французькі дослідники нагадали, що молюски давно допомагають людям проводити моніторинг ряду показників


Фахівці з Франції запропонували незвичайний спосіб спостереження за поширенням коронавируса. У боротьбі з COVID-19 людству можуть допомогти двостулкові молюски.

Саме ці тварини накопичують в собі уривки ДНК патогена SARS-CoV-2. Висновки експертів опубліковані на науковому порталі bioRxiv.

молюски
 

Французькі дослідники нагадали, що молюски давно допомагають людям проводити моніторинг ряду показників. В першу чергу мова йде про рівень забруднення води в океані.

Виявилося, що морські мешканці накопичують не тільки шкідливі речовини, але і частки коронавируса, що потрапляють в океан зі стічними водами.

Більш того, сліди патогена швидко проявляються в організмі молюсків. Це відбувається навіть при незначній концентрації SARS-CoV-2 в рідини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA готує відразу дві космічні місії, але вже не на Марс

Таким чином, первичноротих можна використовувати в якості своєрідних «індикаторів» рівня збудника COVID-19 у водних об'єктах.

Крім того, експерти впевнені: тварини дозволять стежити за поширенням коронавируса в річках, на яких розташовані великі населені пункти.

Схожі матеріали:
👁 447
Категорія: Технології
Теги: Франція, коронавірус, моніторинг, 19-nCoV, Тварини, COVID-1920 році, дослідження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ