Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.03.2023

Для ВПС США вироблятимуть реактивне паливо з повітря


ВВС США уклали контракт зі стартапом Air Company із Нью-Йорка


Для ВПС США вироблятимуть реактивне паливо з повітря

ВПС США зацікавлені у тому, щоб створити технологію, що дозволяє виробляти реактивне паливо з повітря. Коли технологія буде готова, вона допоможе компаніям децентралізувати свій ланцюжок поставок та знизити ризики можливих атак на її логістичні операції у зонах конфліктів.

Цей крок ВПС США спрямовано зниження залежності від викопного палива. Можливість виробляти паливо на місці також скоротить викиди, пов'язані з транспортуванням викопного палива з нафтопереробних заводів на бази ВПС.

ВВС США уклали контракт зі стартапом Air Company із Нью-Йорка. Дана фірма відома своєю іншою продукцією, такою як духи та горілка, виготовлені з вуглекислого газу.

Для виробництва палива компанія вловлює вуглекислий газ з повітря та використовує електрику з відновлюваних джерел для перетворення його на продукти на основі етанолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8

У компанії вже випробували цей процес під час нестачі дезінфікуючого засобу для рук під час пандемії та сподіваються, що зможуть повторити те саме для ВПС США на своїй перовиробничій базі.

Враховуючи обсяги палива, необхідного для авіаційних цілей, компанія в даний час використовує викиди відходів, що утворюються при виробництві біодизеля, для виробництва екологічно безпечного авіаційного палива (SAF).

Схожі матеріали:
👁 275
Категорія: Технології
Теги: реактивне паливо, паливо з повітря, біопаливо, Паливо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ