Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.02.2023

В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8


В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8, вона дозволяє дистанційно знищувати техніку та піхоту на відстані до 4 км.


В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8

Система ПК-8 від компанії Mobile Soft призначена для бездротового керування мінними полями та окремими вибуховими пристроями на відстані до 4 км. Її можна застосовувати як у бойових, так і інженерних цілях, знищуючи ворожу піхоту, техніку або об'єкти інфраструктури.

Комплект ПК-8 дозволяє саперам заряджати вибухові пристрої під час подорожі в машині. Їх також можна запрограмувати та розмістити у потрібному місці, щоб вибух стався автономно, без команди людини – функція стане в нагоді спецпідрозділам, які діють у тилу ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український інженер створив дешевий «окопний РЕБ», який «глушить» дрони супротивника

Як повідомив директор компанії розробника Mobile Soft, українські фахівці працювали над створенням ПК-8 з 2015 року, а після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року потреба української армії у ній значно зросла.

Розробку тримали таємно до моменту презентації, система вже встигла добре показати себе у боях.


В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8


Схожі матеріали:
👁 289
Категорія: Технології
Теги: вибуховий пристрій, зброя, міни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ