Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.02.2023

Український інженер створив дешевий «окопний РЕБ», який «глушить» дрони супротивника


Росіяни почали використовувати переносні комплекси, які називаються «сковорідками», які спрямовано впливають на сигнали GPS і канали управління


дешевий «окопний РЕБ», який «глушить» дрони супротивника

Український інженер Сергій Флеш розробив мобільний комплекс радіоелектронної боротьби, який бійці можуть використати просто в окопах. Пристрій пригнічує сигнали в частотних діапазонах 1,5 ГГц, 2,4 ГГц і 5,8 ГГц в режимі "купола" та "рушниці".

Фахівець запустив виробництво дешевого окопного РЕБ для українських військових. Він купив три вертикальні антени, що працюють на частотах 1,5 ГГц, 2,4 ГГц та 5,8 ГГц з посиленням 10 дБ. До них він підключив модулі для створення перешкод відповідних частотних діапазонів потужністю по 20 Вт та батарей на 2,7 В та 3 А.

«У мене є ідея створити комплект, який працює в режимі купола (на цих антенах) та в режимі рушниці (на спрямованих)», - розповів Сергій Флеш.

Блоки інженер має намір поставити на радіатори, підключивши до них вентилятори для охолодження. Все це потрібно помістити в корпус, з'єднати з акумуляторами, блоком живлення на 28, перетворювачами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії розробили «дрон-камікадзе», надрукований на 3D-принтері, для допомоги Україні

«Коли ми дивимося відео скидів, здається, що кидаємо тільки ми, але насправді російські окупанти також вбивають наших хлопців, скидаючи їм на голови з дронів всяку гидоту. Я зберу один комплект, ми зі школою БПЛА його перевіримо, випробуваємо, і потім вирішимо, що робити і як», - сказав український фахівець.

дешевий «окопний РЕБ», який «глушить» дрони супротивника

Сергій Флеш розповів, що українські війська втрачають дуже багато дронів через нові системи РЕБ ЗС РФ. Росіяни почали використовувати переносні комплекси, які називаються «сковорідками», які спрямовано впливають на сигнали GPS і канали управління, а також окопні установки типу Пітон, Гарпун, Стриж. Окупанти чекають, коли БПЛА підлетять ближче, а потім включають глушилки, не залишаючи шансів на порятунок.

Схожі матеріали:
👁 1029
Категорія: Технології
Теги: РЕБ, боротьба з дронами, система радіоелектронної боротьби




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ