Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.01.2024

Купольний РЕБ "Кульбаба", українських розробників, "глушить" російські дрони-камікадзе, захищає транспорт


Систему «Кульбабу 100» уже випробували українські військові на фронті


Купольний РЕБ "Кульбаба", українських розробників

Український інженер створив новий засіб радіоелектронної боротьби купольного типу "Кульбаба", який захищає транспорт від FPV-безпілотників.

Над купольним РЕБом розробник працював протягом кількох місяців. Результатом стали дві конструктор-системи для захисту від російських дронів-камікадзе: «Кульбаба 100» (нещодавно отримав оновлення) та «Кульбаба 150».

Розробник написав, що купольний РЕБ захищає військових та техніку від FPV-дронів, що працюють на частотах 868-915 МГц. Систему «Кульбабу 100» уже випробували українські військові на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська високопрохідна бронемашина LAVR Titan-DS витримує обстріл зі зброї калібру 5,45 мм - 7,62 мм та попадання уламків снарядів

Після модернізації система "Кульбаба 100" має:
  • кнопка включення та вимикання для водія;
  • індикатор заряду;
  • АКБ, що заряджається швидше, ніж у стартовій версії;
  • вентиляція для виведення тепла;
  • сумка-чохол для АКБ та пульта.
Розробник також повідомив, що його купольний РЕБ має можливість розширення спектра частот, з якими працює. "Я побудував конструктор, що дозволяє захищати транспорт від тих частот, які російські окупанти починають використовувати на фронті", - додав інженер.

Схожі матеріали:
👁 473
Категорія: Технології
Теги: боротьба з дронами, Дрон, радіоелектронна боротьба, безпілотник, РЕБ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ