Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2024

Військові Великобританії вперше показали застосування лазерної зброї DragonFire, вразивши повітряні цілі


Протягом 10 секунд лазерна зброя споживає стільки енергії, скільки звичайний обігрівач споживає протягом години


Лазерна зброя DragonFire


На полігоні Міністерства оборони Великобританії вперше показали у бойовій роботі систему лазерної енергетичної зброї DragonFire, вразивши повітряні цілі. Енергетична зброя лазерного наведення може вражати цілі зі швидкістю світла, використовуючи інтенсивний промінь світла, щоб прорізати об'єкт наскрізь.

Бойовий лазер DragonFire можна встановлювати на різні платформи. Лазерна установка стріляє з високою точністю, еквівалентною попаданню в монету, з відстані 1 км, при цьому один постріл коштує дуже дешево - менше 10 фунтів стерлінгів за постріл.

Протягом 10 секунд лазерна зброя споживає стільки енергії, скільки звичайний обігрівач споживає протягом години. Таким чином, установка стане недорогою альтернативою існуючим системам ППО.

Лазерна зброя DragonFire

DragonFire була розроблена в Лабораторії оборонної науки та технологій (Dstl) на замовлення Міністерства оборони Великобританії у партнерстві з компаніями MBDA, Leonardo та QinetiQ.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система оповіщення про безпілотників «Плутон», стабільно діє в умовах РЕБ, дальність дії 50 км

У Міністерстві оборони Великобританії заявили, що цей тип передового озброєння може зробити революцію на полі бою, зменшивши залежність від дорогих боєприпасів, а також знизивши ризик супутніх збитків. Інвестиції в передові технології мають вирішальне значення у боротьбі з конкурентами, допомагаючи країні зберігати перевагу та забезпечувати безпеку нації.

В ході демонстрації лазерна зброя DragonFire змогла ефективно відстежувати повітряні і морські цілі, що швидко рухаються, і вражати їх з дуже високою точністю, перебуваючи від них на великій відстані.

 


Схожі матеріали:
👁 227
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, РЕБ, безпілотник, боротьба з дронами, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ