Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2015

Доброта і милосердя - два крила, на яких тримається людство!


Частка людей з особливими потребами складає 5% від усього населення Гребінківського району


Доброта і милосердя - два крила, на яких тримається людство!3-го грудня в усьому світі відзначали Міжнародний день людей з інвалідністю. Немає у світі країни, де б не було людей з особливими потребами. І, на жаль, щороку їх стає не менше.

Життя визначається станом людської душі. Коли відчуваєш себе потрібним, життя забарвлюється в яскраві тони, тоді і прагнеш творити, дарувати радість іншим. Та коли людина стає інвалідом - в душу закрадається зневіра - не в радість ні сонце, ні квіти, ні весна... Все стає одноманітно сірим. Ми інколи навіть не замислюємося, що хтось не може самостійно купити в магазині хліба, чи ліки в аптеці: не за браком коштів, а через фізичну недужість.

Частка людей з особливими потребами складає 5% від усього населення Гребінківського району. На обслуговуванні відділеннями Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебуває 500 осіб з інвалідністю. Саме на працівників соціальної сфери державою покладено відповідальний обов'язок - допомагати людям, які потребують особливої турботи, і тим, хто опинився в складній життєвій ситуації. Вони щоденно зустрічаються з чужою бідою, болем, стражданням, а тому стараються дарувати тепло своєї душі, увагу і турботу, доброту і милосердя.

До Міжнародного дня інваліда Гребінківський районний територіальний центр провів низку заходів. Щомісячно соціальні робітники надавали соціально-побутові послуги 90 особам в домашніх умовах.

Як і минулі роки, продовжується співпраця з приватними підприємцями, керівниками установ та організацій, головами СФГ району стосовно надання посильної матеріальної та натуральної допомоги громадянам з обмеженими фізичними можливостями. Цього року продуктовими наборами на загальну суму 11 тис. 500 грн. за рахунок спонсорів забезпечено 98 інвалідів та частково II груп, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру. Матеріальну допомогу отримали 10 осіб по Ульяновській та Слободо-Петрівській с/р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Збройних Сил України - свято всього нашого народу

Тісною є співпраця терцентру з Церквою "Христа Спасителя" в особі пастора Анісімова О. А., щодо надання тимчасового притулку та ночівлі бездомним громадянам, гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття нужденній категорії населення району, переселенцям із зони АТО. Не залишилась осторонь проблем інвалідів і Гребінківська районна організація Товариство Червоного Хреста, які надали гуманітарну допомогу у вигляді одягу б/у та миючих засобів.

Вже традиційно, з нагоди відзначення цього дня, в приміщенні терцентру учасники шахово-шашкового клубу "Тура" проводили шаховий турнір серед осіб з інвалідністю, по завершенню якого переможцям вручено заохочувальні призи. Так, перше місце зайняв Неживий Ю.М., друге - Скаржинський Р.П, третє - Гавриленко Р.В. Вони були відзначені подарунковими наборами.

Якщо звичайним людям зараз живеться несолодко, то людям з обмеженими можливостями й взагалі жахливо. Людина в інвалідному візку, зазвичай, мовчить про своє життя і залишається наодинці зі своїми проблемами.

Та, незважаючи на всі "незручності", вони не вимагають до себе жалю: так сталося, адже на їхньому місці міг би опинитися будь-хто інший. Та й потрібне їм лише"елементарне"-можливість жити серед людей, бути у суспільстві й відчувати себе людьми, як і усім нам. Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти більшого, ніж цілком здорові люди. Багато людей з фізичними вадами є активними, не просто сидять вдома, а досягають успіхів у житті і стають прикладом для багатьох здорових людей.

Деякі інваліди Гребінчиного краю перевершують нас розумово та морально, мабуть, коли природа щось забирає у людини, чогось іншого дає більше. Недуга не повинна дозволити марнувати час і талант. То ж давайте цінити людину за її внутрішні якості, виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. Адже турбуючись про них, суспільство стає більш людяним, а нехтуючи - вироджується, бо головне багатство нації - не газ чи нафта, а - Особистість, і в усьому світі це давно вже зрозуміли.
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1054
Категорія: Прес-реліз
Теги: інваліди, терцентр, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ