Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.12.2016

Соціальна адаптація осіб, звільнених з місць позбавлення волі


У Гребінківському територіальному центрі діє пункт обліку бездомних громадян


Соціальна адаптація осіб, звільнених з місць позбавлення воліСоціальна адаптація за ст. 1 Закону України "Про соціальну адаптацію осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк" визначається як комплекс правових, економічних, організаційних, соціально-психологічних та інших заходів, які здійснюються щодо звільнених осіб з метою пристосування до умов соціального середовища, захисту їх прав і законних інтересів.

Особливістю адаптаційного процесу після звільнення стає те, що успішність повернення особи до законослухняного суспільства залежить, у першу чергу, від її власної активності.

Що стосується працездатних засуджених працездатного віку, то за 20 днів до звільнення адміністрація надсилає повідомлення за встановленою формою до міського (районного) центру державної служби зайнятості тієї місцевості,
яку вони обрали для проживання, для надання допомоги в їх працевлаштуванні.

Отже правові засади для вирішення проблеми працевлаштування, як бачимо, сьогодні створені. З урахуванням положень ч. 1 ст. 5 Закону України "Про соціальну адаптацію" усім звільненим особам, які потребують медичної допомоги, забезпечується її надання за місцем проживання або за місцем реєстрації.

Звільнені із місць позбавлення волі громадяни похилого віку, інваліди першої і другої груп із числа звільнених за їх заявою й на підставі висновку медичної частини установи виконання покарань і клопотання місцевих органів соціального захисту населення можуть бути направлені до спеціальних будинків-інтернатів, якщо вони потребують стороннього догляду та медичного обслуговування і не мають працездатних дітей або родичів, зобов'язаних за законом та згодних їх доглядати (ч. 1 ст. 6).

Важливою умовою досягнення позитивного результату у справі соціальної адаптації осіб, звільнених із місць позбавлення волі, є своєчасне відновлення документів, відсутність яких є першою перешкодою в отриманні ними соціальних послуг, на які можна розраховувати після виходу на свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише спільними зусиллями можна вирішити проблеми

У Гребінківському територіальному центрі діє пункт обліку бездомних громадян, для надання послуг не тільки громадянам, які потрапили в складні життєві обставини, а і особам, які звільнені з місць позбавлення волі.

Отже у разі потреби, звільнені із місць позбавлення волі громадяни похилого віку можуть звернутися до територіального центру для отримання консультативно - роз'яснювальної послуги по наданню допомоги у відновленні документів та реєстрації місця проживання.

Схожі матеріали:
👁 1588
Категорія: Соціальний захист
Теги: бездомні, Соціальний захист, Гребінка, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ