Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2023

Французький бронеавтомобіль ACMAT Bastion - призначений для вогневої підтримки, ведення розвідки та патрулювання


Машини серії Bastion PATSAS відповідають високим вимогам до мобільності, броньової захищеності, вантажопідйомності та живучості в екстремальних умовах


Французький бронеавтомобіль ACMAT Bastion

ACMAT Bastion - французький бронеавтомобіль, створений фахівцями компанії ACMAT, призначений для вогневої підтримки піхотного відділення в наступі, ведення розвідки та патрулювання місцевості.

Випущений на ринок у 2010 році. Бронеавтомобіль Bastion розроблений на базі шасі вантажівки високої прохідності VLRA2.

При розробці нового бронеавтомобіля Bastion компанія ACMAT базувалася на 60-річному бойовому досвіді експлуатації своїх машин у важкодоступних районах та ворожому середовищі Африки та Близького Сходу.

Повнопривідний бронеавтомобіль Bastion (колісна формула 4×4) може бути використаний при проведенні військово-транспортних спецоперацій для підтримки правопорядку та медичних потреб, що спонукало у 2018 році компанію AM General підписати контракт з ACMAT на постачання машин для армії США.

Корпус машини повністю зварений, V-подібний, виконаний із сталевої броні та відповідає вимогам третього рівня захищеності стандарту НАТО STANAG 4569.

Французький бронеавтомобіль ACMAT Bastion
 

Машини серії Bastion PATSAS відповідають високим вимогам до мобільності, броньової захищеності, вантажопідйомності та живучості в екстремальних умовах.

У базовому виконанні цей засіб має у кормовій частині відкритий верх, що дозволяє розміщувати на ній різне озброєння (наприклад, 81-мм міномет TDA, ПТУР "Мілан"), у тому числі ракетні пускові установки, системи розвідки, спостереження та цілевказівки.

Як і інші машини з відкритим верхом, дана модель є унікальним рішенням для автономних операцій з максимальним ступенем тактичної мобільності та ударної сили, що проводяться групами спеціального призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький колісний танк AMX-10RC - здатний пробити 365 мм гомогенної сталевої броні

У варіанті БТР на машину встановлюється вежа з модулем озброєння, в якій змонтований 12,7-мм кулемет М2, а по обидва її сторони є по чотири ПУ димових гранат.

Французький бронеавтомобіль ACMAT Bastion
 

Bastion PATSAS (PATrouille SAS) – варіант, розроблений для сил спеціального призначення. Загальна маса полегшена до 10 тонн і втручається 5 озброєних солдатів. БТР озброєний 12,7 мм важким кулеметом і є можливість оснастити 3 додатковими 7,62 мм кулеметами. Bastion PATSAS оснащений дизелем з робочим об'ємом циліндрів 5 л, що забезпечує максимальну швидкість руху шосе 110 км/год, запас ходу паливом 1 000 км.

Французький бронеавтомобіль ACMAT Bastion

Fortress, колишній Bastion HM (High Mobility), - БТР з додатковою бронею, потужнішим двигуном (340 hp) та незалежною підвіскою для високої прохідності. Випускається у двох варіантах: БТР та логістична машина.

Технічні характеристики:
  • Бойова маса – 12 т, 10,5 т (PATSAS);
  • Екіпаж - 2 особи;
  • Десант – 8-10 осіб;
  • Виробник – Франція;
  • Довжина корпусу – 6 000 мм;
  • Ширина корпусу – 2 200 мм;
  • Висота – 2 400 мм;
  • Тип броні – 1-3 рівні STANAG 4569;
  • Кулемети – 7,62-мм; 12,7-мм кулемет M2/ДШК;
  • Інше озброєння – 81-мм міномет TDA; ПТУР "Мілан"; 4×ПУ димових гранат;
  • Тип двигуна – 5-літровий дизельний, 215 к.с.;
  • Швидкість по шосе – 110 км/год;
  • Тип підвіски – незалежна;
  • Подоланий брід - 1 м.
 


Схожі матеріали:
👁 823
Категорія: Технології
Теги: Французький бронеавтомобіль ACMAT B, бронетранспортер, бронеавтомобіль, озброєння, зброя, Бронетехніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ