Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.03.2023

Бронетранспортер G5 має покращений захист від вогню стрілецької зброї та уламків артилерійських снарядів


G5 має модульну конструкцію. Початкова машина мала вантажопідйомність 6,5 т.


Бронетранспортер G5

Німецька компанія FFG у 2009 році розробила добре захищений бронетранспортер G5. Новий бронетранспортер був розроблений із чистого листа, результатом став модульний, універсальний та добре захищений БТР, який легко обслуговувати. FFG G5 був запропонований для німецької армії, а також для експорту.

БТР G5 забезпечує всебічний захист від вогню стрілецької зброї та уламків артилерійських снарядів. Додаткова броня може бути прикріплена до машини для більш високого рівня захисту. Ця машина має покращений захист від підриву на мінах і саморобних вибухових пристроях.

G5 має модульну конструкцію. Початкова машина мала вантажопідйомність 6,5 т. На пізніших прототипах вантажопідйомність була збільшена до 8,5 т. Ця бронемашина може бути оснащена змінними модулями місії.


Бронетранспортер G5
 

Стандартні модулі місії включають знімний дах та внутрішнє обладнання. Отже, базовий G5 може бути налаштований задоволення конкретних вимог місії. Модулі легко замінюються у польових умовах.

Для цього БТР розробили різні модулі. Він може бути налаштований як броньована машина швидкої допомоги, командно-штабна машина, мінометна, інженерна або вантажна машина.

FFG G5 озброєний 12,7-мм кулеметом, але як альтернатива може бути встановлена станція з 7,62-мм кулеметом або 40-мм автоматичним гранатометом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронетранспортер Terrex 2 має покращені амфібійні можливості та посилений захист корпусу

G5 був розрахований на 8 військовослужбовців, хоча цей БТР також міг бути налаштований для розміщення 10 військовослужбовців. Пасажири входять і виходять із бронемашини через задню рампу чи люки у даху.

Бронетранспортер G5

G5 рухається дизельним двигуном з турбонаддувом, що розвиває 560 к.с. Двигун встановлений попереду. Він поєднується з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. У машині використовують деякі елементи підвіски основного бойового танка Leopard 1. G5 проектувався таким чином, щоб його було легко обслуговувати.

 


Схожі матеріали:
👁 582
Категорія: Технології
Теги: бронетранспортер, зброя, бронеавтомобіль, Бронетехніка, бтр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ