Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.05.2023

Броньована машина Oncillla забезпечить захист десанту від бронебійних боєприпасів та уламків


БТР Oncilla легко впорається з бездоріжжям, розвиваючи швидкість до 105 км/год


БТР Oncilla легко впорається з бездоріжжям

БТР Oncillla – броньована машина, призначена для перевезення десанту та захисту піхоти від мін. Конструкція класичної БТР Oncilla відповідає сучасній моделі броньованого авто, де двигун розміщується спереду, а десантне відділення ззаду. Машина вміщує шістьох десантників.

Екіпаж складається із трьох осіб – водія, командира, стрільця. Захист військових забезпечується бронею із сталі, яка зупиняє стандартні бронебійні боєприпаси. Цей рівень захисту відповідає стандарту НАТО STANAG 4569 рівня 2, третій рівень може досягатися завдяки використанню додаткової пасивної броні.


БТР Oncilla легко впорається з бездоріжжям
 

Екіпаж захищений куленепробивним склом, є кевларова обшивка, днище машини має циліндричну форму, що забезпечує кращий захист від мін. Додатково всі сидіння з 4-точковим ременем безпеки виконані так, щоб поглинати енергію вибуху міни.

Озброєння класичної Oncilla складається з вежі, що керується зсередини машини і на яку встановлюється 12,7-мм великокаліберний кулемет. Кути його наведення по вертикалі складають від -3 ° до +68 °, а по горизонталі - 360 °. Запас боєкомплекту складає 450 набоїв.

Додатково можуть використовуватися лазерний далекомір, приціл тепловізійний, камери. У 2022 році були представлені версії БТР Oncilla Mk2 з 90-мм гарматою, а також машини для розмінування та вогневої підтримки.


БТР Oncilla
 

БТР Oncilla легко впорається з бездоріжжям, розвиваючи швидкість до 105 км/год. Має два варіанти двигуна – дизельний DEUTZ BF 4M 1013 FC потужністю 190 л. та дизельний IVECO NEF 4 ENTC потужністю 209,5 к.с. та автоматичною коробкою передач Allison 1000 6+1. Другий варіант дозволяє їхати зі швидкістю до 120 км/год на шосе із запасом ходу до 750 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установка Captura допоможе видалити гігатони вуглекислого газу з океану

Oncilla без проблем проїде там, де звичайним машинам не під силу – з максимальним кутом підйому в 30° та кутом нахилу в 24° машина подолає навіть водні перешкоди та болота. Спеціальні вставки в шинах допоможуть транспортному засобу їхати ще 50 км під час пробивання всіх коліс.


БТР Oncilla
 

Бронемашина здатна витримати техногенну ситуацію, оскільки має сучасну систему рециркуляції повітря та кондиціювання (HVAC). Це також наділяє її стійкістю до роботи у спекотному кліматі. У машині також є система опалення.

Схожі матеріали:
👁 1152
Категорія: Технології
Теги: Бронетехніка, бронетранспортер, зброя, бронемашина, бтр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ