Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2022

Головнокомандувач ЗСУ показав гаубиці Caesar на передовій


Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління


Головнокомандувач ЗСУ показав гаубиці Caesar на передовій

Гаубиці Caesar – вже на передовій, повідомив 24 травня у фейсбуці головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний та оприлюднив фото.

Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дає можливість вражати супротивника з відривом 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На даній відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління супротивника. Їхнє знищення знижує наступальний потенціал ворога», – написав Залужний.

Він додав, що оскільки ці САУ функціонують на колісному шасі, це робить їх мобільними та маневреними.

«Установка оснащена автоматизованою системою самоприв'язки та самонаведення на ціль. Має досить високу скорострільність – п'ять пострілів за хвилину та високу купність стрілянини. Може використовуватися кілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО. Caesar забезпечує живучість екіпажу та зручні умови роботи. Дозволяє діяти за принципом: вогонь – маневр – вогонь», – додав головнокомандувач ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сєвєродонецьку ЗСУ ліквідували командирів роти кадирівців

За його словами, українські артилеристи «швидко опанували» нові САУ, «фактично за 2-3 години».

Раніше цього місяця видання Forbes повідомляло, що ЗСУ отримають далекобійні САУ Panzerhaubitze 2000 – від Німеччини та Нідерландів та Caesar – від Франції. Загалом йшлося про 12 німецьких та 12 французьких одиниць техніки.

Схожі матеріали:
👁 479
Категорія: Актуально
Теги: зсу, гаубиці, Caesar, україна, выйна, передова, Головнокомандувач




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ