Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.10.2016

Гребінківська школа №4: 150 років з Дня народження М.С. Грушевського


29 вересня був проведений в 7-А класі захід «150 років від дня народження М.Грушевського»


Гребінківська школа №4: 150 років з Дня народження М.С. Грушевського29 вересня з нагоди 150-річниці з Дня народження політичного діяча, науковця, публіциста , визначначного історика, археолога, соціолога, письменника, організатора української науки, громадсько-політичного  і державного діяча, засновника Української Народної Республіки Грушевського Михайла Сергійовича.  В 9-х і 10-х класах (учитель Лимар І.Г) було проведено захід «Наукова та громадсько-політична діяльність М. С. Грушевського».

Учні ознайомилися з діяльністю М. С. Грушевського , однією  з найвизначнішою громадсько-політичною постаттю кінця ХІХ- початку ХХ ст. Він вклав великий внесок у розвиток української науки, культури та самосвідомості, по-новому оцінив історію українського народу та дав поштовх розвитку історичного самопізнання і освіти.

Намагався проголосити незалежність України з демократичними заставами суспільства та збереження української національності.

29 вересня  був проведений в 7-А класі захід «150 років від дня народження М.Грушевського» (класний керівник Терещенко О.М.).Діти  ознайомилися з біографією та науковою спадщиною  політичного діяча, науковця, публіциста, визначного історика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська гімназія: Декада початкових класів

Він автор десятитомної "Історії України-Руси", найбільшої історіографічної праці про український на­род, котра увійшла до скарбниці світової історіографії. Напи­сана на великому документаль­ному матеріалі архівів України, Росії, Польщі, Швеції, Туреччини.
 

 

            Голова Центральної Ради Української

             Національної Республіки (1917-1918 рр.)

             Багаторічний голова Наукового   Товариства ім.  Шевченка (1897-1913 рр.)

             Завідувач кафедри історії Львівського університету   (1894-1914 рр.)

             Дійсний член Чеської АН (1914 р.),  ВУАН (1923 р. )  та АН СРСР (1929 р.)



 
Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст.№4


Схожі матеріали:
👁 747
Категорія: Шкільний екран
Теги: №4, Грушевський, ЗОШ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ