Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.12.2015

Мови кращої нема, ніж українська мова


Особливо колоритно День української писемності та мови цього року протікав у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ст.№4


Мови кращої нема, ніж українська мова"Ти знаєш, мови кращої нема, ніж українська мова. Прислухайся до звуків. Ти подих затаїв? - Це ж музика, це переливи шелесту гаїв, Цвірінькання пташок, дзвіночок лагідного слова, Тож мови кращої нема, як українська мова..." (Л.Костенко).

9 листопада в Україні з року в рік святкується День української писемності та мови. Вперше свято відзначалось 18 років тому, у 1997-ому, за ініціативи громадських організацій при підтримці президента Леоніда Кучми.

Щороку цього дня українці одягають вишиванку, пишуть радіодиктант національної єдності. Варто зауважити, що цей день тісно пов'язаний з православним святом Преподобного Нестора-Літописця. Крім того свято дає початок Міжнародному конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика.

Особливо колоритно День української писемності та мови цього року протікав у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ст.№4. За традицією, 9 листопада учні школи приходять на навчання у вишиванках. Цього року ж свято у стінах навчального закладу було особливим. Учні провели тематичний вечір у вигляді змагань між старшими класами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь Гребінки проти СНІДу

Юні таланти виборювали бали у конкурсах на краще виконання української пісні, гуморески, кращий авторський вірш українською мовою. Журі також оцінювало зовнішній вигляд учасників команди відповідно до дрес-коду, сервірування їхнього столу та страви української кухні на ньому.

Перемогу здобув 11-Б клас, а 11-А та 10-А посіли 2 і З місце відповідно. Всі призери та учасники заходу були нагороджені грамотами. Серед учнів-старшокпасників обрали і найгарніших українку та українця вечора. Ними стали: Аліна Чеботаренко (11 -Б клас) та Антон Радченко (9-А клас).

Приємно знати, що серед молодого покоління є справжні поціновувачі національних традицій та рідної української мови, патріоти своєї держави. Тож пропоную кожному з вас хоча б раз відсвяткувати День української писемності та мови, стати на крок ближчими до культури народу та історичної спадщини, адже мова жива доти, доки її оберігають та плекають.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1264
Категорія: Шкільний екран
Теги: день української писемності, №4, школа, ЗОШ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ