Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2024

Як повернути помилково та/або надміру зараховані до бюджету суми акцизного податку?


Стало відомо, що слід зазначати під час подання заяви на повернення помилково сплаченого акцизного податку.


Як повернути помилково або надміру зараховані до бюджету суми...


Державна податкова служба у Полтавській області роз’яснила, як повернути помилково та/або надміру зараховані до бюджету суми акцизного податку.

Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань визначені ст. 43 ПКУ.

Слід врахувати, що відповідно до п. 27 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою КМУ від 24.04.2019 №408 (із змінами і доповненнями), сума акцизного податку, помилково або надміру сплачена платником акцизного податку на електронний рахунок у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, підлягає поверненню платнику акцизного податку шляхом перерахування на рахунок платника податків у банку/небанківському надавачу платіжних послуг.

В обліковій картці платника в CЕАРП та СЕ сума залишків акцизного податку на електронному рахунку, в межах якої платник акцизного податку має право на реєстрацію заявки на поповнення обсягів залишку пального, зменшується на суму акцизного податку, яка сплачена на електронний рахунок та згідно з даними інтегрованої картки платника податку повернута такому платнику.

Під час подання заяви на повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань з акцизного податку з пального (код бюджетної класифікації платежу 14021900) рекомендовано зазначати:

  • обставини здійсненої помилкової сплати, із зазначенням інформації щодо бюджетного рахунку, на який мала бути здійснена сплата;
  • податкового періоду, за який мала бути здійснена зазначена сплата;
  • реквізитів платіжної інструкції на перерахування коштів до бюджету.

Головне управління ДПС у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 125
Категорія: Актуально
Теги: грошові зобов’язання, управління ДПС




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ