Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.12.2015

Ярослава Руденко розповіла, що полюбляє готувати та кого прихистила


Ярослава народилася у селі Рудка Гребінківського району Полтавської області


Ярослава Руденко розповіла, що полюбляє готувати та кого прихистилаДо редакції «Кола» днями завітала заслужена артистка України Ярослава Руденко, вона ж – солістка Національної філармонії України та ансамблю ЗСУ.

Володарка великої кількості вишиванок, яка родом із Полтавщини, продовжу прославляти українську пісню, їздить в АТО з благодійними концертами та прихищає безпритульних тварин. Про що ще розповіла співачка, читайте далі в ексклюзивному інтерв’ю.

Ярослава Руденко в гостях у «Кола» розповіла, що полюбляє готувати та кого прихистила

– Ярославо, у Вас вийшов новий диск, розкажіть про пісні, які до нього увійшли?

– Мій третій аудіодиск називається «Нескорена». Сюди увійшли українські народні пісні, авторські на слова поетів Марії Бойко, Миколи Луківа, Бориса Олійника, Олександра Мороза. Також я записала декілька народних пісень, які міксував діджей Джедай. Нині готую ще один диск, у якому буде багато пісень, написаних Наталією Май.

– З чого починається Ваш день і о котрій доводиться прокидатись, аби мати такий гарний вигляд?

– Залежить все від того, коли починається концерт. Мені вистачає дві години, щоб зробити макіяж та зачіску.

– А як стежите за фігурою, чи доводиться сидіти на дієтах заради сцени?

– За фігурою я стежу. Кожного дня ходжу в тренажерний зал. Нині на дієтах не сиджу, просто себе обмежую в їжі. Дотримуюсь посту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солістка Національної філармонії та ансамблю Збройних Сил України оцінює сучасні українські кліпи

– Як багато часу йде на репетиції?

– Оскільки я працюю і в Національній філармонії України, і в ансамблі Збройних сил, то часу на репетиції витрачаю багато. Але я дуже люблю свою роботу, тому репетиції для мене – особлива приємність.

– Ви брали та берете участь у благодійних та соціальних акціях. Зокрема, «Життя без залежності». Розкажіть про цю діяльність.Ярослава Руденко в гостях у «Кола» розповіла, що полюбляє готувати та кого прихистила

 


Фото з соцмережі

– Я часто підтримую благодійні заходи. Проект «Життя без залежності» дуже актуальний, оскільки наша Україна має багато людей, які наркозалежні, алкозалежні. І ми не повинні стояти осторонь, потрібно підтримувати, допомагати боротися. У моїй родині було таке горе. І я знаю, як це важко та неприємно. Тому рада, що існують такі соціальні проекти!

– Ви вже неодноразово бували в зоні АТО з концертами. Чи рахували, скільки разів відвідували захисників? Чи є пісня, яку вони Вас обов’язково просять виконати?

– Я вже і не знаю, скільки концертів провела в зоні АТО. Але скажу точно, що більше ста. Вважаю, що це моє покликання. Настають такі часи, коли треба не тільки словом, а й справами допомогти країні. Мені пощастило познайомитися з такими прекрасними людьми – нашими героями, які там, на Сході Україні, виборюють наше майбутнє. Найулюбленіші пісні бійців – «Росте черешня в мами на городі», написана Миколою Луківим, та «Батько та мати», автор Марія Бойко.

– А як потрапили на показ Viva до Влади Литовченко? Складно було йти в тому величезному головному уборі. Як взагалі познайомились із Владою Литовченко?

 


Праворуч Ярослава з Владою Литовченко, ліворіч – Ольга Сумська. Фото зі сторінки Ярослави "Вконтакті"
 

– Влада Литовченко – це унікальна жінка! Так сталося, що вона мене запросила на показ «Борщівська вишиванка», який проходив в «Українському Домі». Мені дістався дуже гарний костюм та головний убір. У ньому я була схожа на Роксолану. Відкрию маленький секрет: всі мені говорили, ніби я схожа на Ольгу Сумську. А коли одягла це вбрання, почула ще більше компліментів.

 


Ярослава Руденко у головному уборі, про який йдеться в питанні. Фото з соцмережі

– Останнім часом Вас часто помічають на заходах із відомими публічними особами країни. Чи можете Ви когось із них уже назвати своїм другом?

– Я щаслива людина, бо маю багато друзів! І серед відомих особистостей теж маю товаришів, однодумців. З ними дуже легко. Приємно, коли талановиті люди не тільки вміють гарно співати, танцювати, а й орієнтуються та розуміються в різних напрямках. Тому я себе відчуваю з ними досить комфортно та впевнено.

– Чи правда, що одна дизайнерка вкрала Ваші ідеї вбрання, про що Ви писали в соцмережі на своїй сторінці? Що тоді трапилось і чим все закінчилось?

– Це івано-франківська дизайнерка – Лєна Васечко. Я намагалась до неї достукатися, але зрозуміла, що ця людина неадекватна. Тому знайшла координати тих артисток, яким вона шила одяг, надіслала свої фото і дописала: «Знайдіть 10 відмінностей». Після чого до так званої дизайнерки із претензіями зверталась не одна я.

– Знаю, що Ви прихистили бездомних котиків, розкажіть, де їх знайшли?

– Два роки тому я підібрала дуже хворе кошеня, яке помирало. Віднесла його у клініку, де сказали, що треба його усипити. Я заборонила, накупила йому ліків і забрала додому. І цей котикодужав. Назвала його Малишем. А цього року, відпочиваючи в одному із санаторіїв, знайшла малесенького котика, якого теж забрала до себе. Його назвали Мишою. Так Малиш і Миша гастролюють зі мною усією Україною і теж дуже люблять автомобіль, в якому подорожують зі мною. Всі, хто чує від мене цю розповідь, дивуються. Запитують: «Як коти можуть любити їздити в автомобілі?!» «Вони ж коти артистки!» – відповідає, сміючись.

– Наближається Новий рік та Різдво, які плани та традиції у Вашій родині?

– Ми обмінюємся подарунками. Цього року я їду відпочивати у місто Трускавець, де дам багато новорічних концертів.

– Чи любите Ви готувати та яка «коронна» страва обов’язково повинна бути на новорічному столі?

– Люблю ліпити вареники із вишнею, картоплею та капустою. Я ж полтавка, тому гостей частую своїми фірмовими варениками та галушками. На Новий рік наш стіл не обходиться без цих страв. Але моя родина полюбляє ще різні салати: незмінне олів’є, оселедець під шубою, грецький салат, а ще багато солодощів. Я сама гарно випікаю торти. Найулюбленіший – «Наполеон та «Київський».

– Ваш чоловік – частий гість на Ваших концертах. Як він ставиться до Ваших кар’єри, концертів, шанувальників та досить відвертих фотосесій?

– Мені дуже пощастило із чоловіком. Не кожній співачці може перепасти таке щастя. Григорій Васильович мене розуміє, підтримує, інколи стримує, оскільки я маю дуже гарячий полтавський характер. А враховуючи те, що я виросла серед хлопців, то маю характер зовсім не дівочий. Тому інколи він мені нагадує, що я дівчина і не повинна звертати увагу на чиюсь невихованість. Також мій чоловік їздить зі мною у зону АТО. Щодо ревнощів – то я не даю приводу. У нас в родині ходить такий жарт: «Як Ярославу вкрадуть, так і віддадуть. Навіть ще й доплатять!» Я і сама розумію, що маю зовсім нелегкий характер. Я – велика кар’єристка, вимоглива, дисциплінована. Якби я не обрала професію співачки, то була б непоганим керівником Генерального штабу Міністерства оборони України. Хоча все ще попереду. А плани я маю великі . І творчі, й іншого напрямку.

Біографічна довідка:

Ярослава народилася у селі Рудка Гребінківського району Полтавської області. Закінчила студію при Національному хорі імені Г. Верьовки, Київський національний університет культури та мистецтв, Київський національний педагогічний університет імені М. Драгоманова.

Випустила три аудіодиски: «Тобі», «Заспівай, моя родино», «Нескорена». Відзняла чотири відеокліпи: «Спасибі Вам, мамо», «Батько і мати», «Новорічна», «Любов коротша за життя».

Співає у різних стилях та жанрах: від фольклорного стилю до естрадно-народного.
kolo.poltava.ua


Схожі матеріали:
👁 1291
Категорія: Прес-реліз
Теги: співачка, Ярослава, КОЛО




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ