Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.09.2014

Кабмін розпочав перевірку зловживань на Укрзалізниці: гендиректора відсторонено


Кабмін розпочав перевірку зловживань на Укрзалізниці: гендиректора відсторонено


Укрзалізниця залишилася без голови

За дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка розпочата перевірка фінансово-господарської діяльності Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниці).

Про це 8 вересня передає прес-служба КМУ.

Як зазначається у повідомленні, від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі Укрзалізниці.

У зв’язку із цим, за дорученням глави Уряду України, створена відомча комісія Міністерства інфраструктури України, до роботи якої залучені представники управління, відповідального за здійснення антикорупційної політики у секретаріаті Кабінету міністрів.

На час перевірки відсторонений від виконання обов’язків генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України Борис Остапюк.

Нагадаємо, ДТГО «Південно-Західна залізниця» у 2010-2014 роках передала стороннім організаціям десять квартир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ попереджає: розмовляти по мобільному телефону за кермом - категорично заборонено

Про це начальник залізниці Олексій Кривопішин поінформував «Укрзалізницю», пишуть «Наші гроші», у розпорядженні яких є копія відповідного документу.

Управлінню МВС на Південно-Західній залізниці була передана квартира в будинку по вул. Ломоносова, 73в. Квартиру отримала сім’я начальника УМВС В’ячеслава Сокірка, яка згодом приватизувала житло.

Чотири квартири у Козятині Вінницької області по вул. Перемоги, 2 було розподілено між обласним управлінням СБУ (дві квартири), Козятинською транспортною прокуратурою та УМВС на ПЗЗ.

Три квартири у Коростені Житомирської області по вул. Кірова, 70а було розподілено між міськвідділом СБУ, транспортною прокуратурою та лінійним відділом МВС станції Коростень.

Ще дві квартири у Вишневому Київської області по вул. Святошинській 27а і 27б було виділено для відселення мешканців з плями забудови центру з обслуговуванні міжрегіональних електропоїздів на Дарниці.

Як повідомлялось раніше, заступник генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк заявляв про намір розслідувати факти розтрат бюджетних коштів через приватні фірми на Південно-Західній залізниці, про які в своєму сюжеті розповіли журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші».

Як з’ясувалося під час розслідування, більшість приватних фірм, які нині обслуговують «Укрзалізницю», через своїх власників пов’язані з родиною очільника Південно-західної залізниці Олексія Кривопішина. Понад десяток «своїх» сервісних компаній регулярно виграють всі найцікавіші тендери залізниці. Ці бізнес-структури постачають державному перевізнику білизну, супутні товари, забезпечують пасажирів харчуванням, потяги – опаленням і надають послуги з прибирання.

Натомість тендерні процедури у Південно-Західній залізниці – не більше, ніж порожня формальність, а половина фірм, які їх виграють, існують тільки на папері. А втім, вони вже встигли освоїти з бюджету державного підприємства понад 758 мільйонів гривень. Причому в бізнесі топ-менеджера залізниці через підставних осіб задіяна практично вся його родина.

На виручені кошти Кривопішині купують нерухомість і зводять елітні палаци. Журналісти знайшли 2 великих маєтки, які пов’язують з керівником Південно-Західної залізниці, у котеджних містечках під Києвом, і ще два – у самому мегаполісі. Має родина в столиці і дві квартири, які здає в оренду.

 



Схожі матеріали:
👁 1331
Категорія: Актуально
Теги: Кабмін, Укрзалізниця, Борис Остапюк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ