Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.07.2015

Хіт сезону: Як модно подерти джинси


Навіть у домашніх умовах можна «зістарити» і осучаснити набридливий денім


Хіт сезону: Як модно подерти джинсиНавіть у домашніх умовах можна «зістарити» і осучаснити набридливий денім

Спеціально потерті та уміло продірявлені фірмові джинси – обов’язкова річ у гардеробі кожного модника. Така певна недбалість в образі підкреслює з одного боку юначу безтурботність, з іншого – молодість душ старших власників потертого деніму.

Актуальність цих речей уже роками не втрачає завойованих раніше позицій. Вони однаково пасують усім, незалежно від статі та віку, проте не кожному по кишені, оскільки фірмові магазини правлять за нові діряві джинси багато сотень гривень, інколи – декілька тисяч.

Живучи у режимі затягування пасків, доводиться економити навіть на вбранні, тож перевтілюємося у хендмейдерів і власноруч трансформуємо цілі давні джинси у модно «зістарені». Для цього треба озброїтися гострим канцелярським ножем, дощечкою, манікюрними ножицями, крейдою, пінцетом, пемзою, наждачним папером і теркою. Потім необхідно одягнути джинси і намітити місця, де мають з’явитися дірки чи потертості.

Симпатично дірявимо джинси

Щоб не продірявити штани наскрізь, необхідно підкласти дощечку. Потім канцелярським ножем зробити зверху і знизу майбутньої дірки надрізи. Вони мають йти паралельно до білих ниток (це нижній шар джинсової матерії). Згодом з допомогою пінцета розпочати акуратно торочити джинс, аби позбутися повздовжних темних ниток і залишити поперечні білого кольору.

Зауважте, що дірки на джинсах можуть бути вигадливих форм: від інфантильного сердечка до а-ля хмаринки. Щоб уподальшому дірка не втратила своєї форми від прання і носіння – з внутрішнього боку варто проклеїти її флезіліном та прошити краї. Як варіант – зсередини пришити яскраву тканину, яку буде видно крізь саморобну дірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавським ВНЗ зменшили держзамовлення на вчителів та аграріїв

Не менш ефектно виглядають джинси із вибіленими дірками. Щоб досягти такого ефекту, слід обробити бажані місця білизною: нанести підготовлену рідину на джинси за допомогою губки, залишити на деякий час, після чого – ретельно випрати.

Аби продірявлені джинси вашого виробництва виглядали, як з магазину, варто нанести кілька додаткових розрізів на пояс і кишені. Також зробити часткову бахрому на краю штанин, попередньо потерши їх пемзою чи наждачним папером.

Пам’ятайте, що прати діряві джинси ліпше вручну, або у крайному разі у режимі делікатного прання автомашини із використанням спеціального мішечка для прання.

Наносимо витончену потертість

Якщо для вас вигадливі дірки – не варіант, то набридливі джинси можна освіжити витонченою потертістю.

Спершу визначіть місця, де будуть потертості. Обведіть їх крейдою, під низ підкладіть дощечку. У позначеному місці з допомогою терки і пемзи зробіть ефект потертості з невеличкою бахромою. Якщо ж застосуєте дрібний наждачний папір – вийде ефект поношеності.

Не варто надто сильно натискати при обробці джинсів, щоб не утворилися дірки.

Пам’ятайте, ліпше обробляти вологі джинси, оскільки під час тертя буде утворюватися дрібний пил, який потім буде нелегко швидко видалити з килимів та меблів.

До чого вдягати

Протерті і діряві джинси мають правильно поєднуватися з іншими предметами гардероба. Якщо дірок чимало – оптимальним доповненням будуть однотонні футболки. Коли джинси помірно «зістарено», верх може бути акцентовано яскравим та навіть строкатим.

Даємо друге життя футболкам

Оновлюємо гардероб за декілька годин

З допомогою лише ножиць можна старі футболки перетворити на креативні та незвичні, із цікавими зображеннями на спині. Для такої маніпуляції найбільше підійдуть неприталені моделі футболок.

Є чимало цікавих варіантів, щоб порізати футболку.

Смуги. Неважливо, якими вони будуть: вертикальними або горизонтальними. У будь-якому разі річ виглядає стильно. Головне, не робіть лінії занадто тонкими, таке виглядатиме не дуже привабливо.

Якщо боїтеся зіпсувати футболку, то приблизно намалюйте лінії, де будете різати.

Імітація крил. Бажаєте приміряти на себе крила ангела? Тепер у вас є така можливість! Найскладніше – дотримання симетрії. Тому спочатку зробіть шаблон одного крила на папері. Далі малюнок переноситься на дві сторони футболки у ділянці лопаток.

Кістки і черепа. Навіть загрозливий череп можна вирізати у себе на спині. Звичайно, перед роботою нанесіть ескіз ліній, за якими будете різати.

Схожі матеріали:
👁 1429
Категорія: Прес-реліз
Теги: мода, Хіт сезону, джинси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ