Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.08.2022

Китай запустив перший у світі «небесний потяг» на магнітній підвісці


Китай запустив перший у світі «небесний потяг» на магнітній підвісці, який ширяє в повітрі за допомогою постійних магнітів


«небесний потяг» на магнітній підвісці

У Китаї дебютувала перша у світі транспортна система на магнітній підвісці Sky Train, побудована з використанням постійних магнітів замість електромагнітів. Система здатна утримувати свої візки у підвішеному стані нескінченно довго без джерела живлення.

Переваги систем громадського транспорту на магнітній підвісці досить очевидні: вони майже безшумні, вимагають мінімального обслуговування та усувають опір коченню, тому споживають менше енергії для прискорення.

З іншого боку, вони не так часто з'являються в низькошвидкісних транспортних послугах, оскільки енергія, яка використовується для левітації звичайного поїзда на магнітній підвісці, додає приблизно 15% загального рахунку за електроенергію на приміських напрямках порівняно з метро.


«небесний потяг» на магнітній підвісці
 

Але це тільки в тому випадку, якщо ви використовуєте електромагніти. Постійні магніти передають свої магнітні сили цілодобово і без вихідних - за умови, що ви можете дозволити собі рідкісноземельні метали, необхідні для того, щоб зробити їх постійними магнітами.

На Китай припадає майже 40% усіх відомих світових запасів рідкісноземельних елементів. Він також видобуває набагато більше цих металів, ніж будь-яка інша країна, і абсолютно домінує в ланцюжку обробки та постачання — лише шість державних китайських компаній виробили 85% світових рафінованих рідкісноземельних елементів у 2020 році.


«небесний потяг» на магнітній підвісці
 

В даний час це лише одиночна випробувальна траса довжиною 800 метрів, побудована на сталевих опорах, які піднімають трасу приблизно на 10 м над землею. Поїзд із двома вагонами, що перевозить до 88 пасажирів, підвішений на магніті під рейками, не створюючи контакту, і безшумно і без тертя ковзає між піднятими пасажирськими платформами зі швидкістю до 80 км/год. Після того, як тестові заїзди будуть завершені, його буде розширено до траси завдовжки 7,5 км з вищою максимальною швидкістю близько 120 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електробаггі ID. BUGGY від Volkswagen демонструє універсальність модульної конструкції

Очевидно, що, будучи піднятим на стовпах, він вимагає меншої інфраструктури на землі, ніж швидкісний трамвай, і, за даними South China Morning Post, ці Sky Trains коштують приблизно вдесятеро менше, ніж метро.

 


Схожі матеріали:
👁 275
Категорія: Технології
Теги: електротранспорт, транспорт майбутнього, поїзд, міський транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ