Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.06.2021

Китайські астронавти ефектно помстилися США


Станція буде введена в експлуатацію протягом року.


Китай став першою сучасною державою, яка реалізувала плани зі створення національної орбітальної космічної станції.

В даний час перший космічний екіпаж з КНР займається монтажем та підключенням обладнання. Станція буде введена в експлуатацію протягом року.

МКС
 

Але, як стало відомо, США поспішили подати заявку на участь своїх космонавтів в наукових роботах на борту орбітальної станції "Тяньгун».

Тут варто зазначити, що від імені Китайського національного космічного управління запрошення до наукового співробітництва отримали 17 держав, в тому числі і Росія.

Більш того, російській стороні китайські астронавти навіть надали право зайняти окремий відсік або зовсім пристикувати свій модуль до китайської станції.

Судячи з того, що США довелося просити Китай про участь в програмі, в списку запрошених Вашингтон не числиться.

У відповідь на запит представники Китайського національного космічного управління відповіли на офіційне прохання Вашингтона відмовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські космонавти вирушили обживати китайську космічну станцію

Причини криються в невідповідність запиту стандартам наукових цінності і технологій, а також в неодноразових відмов американських колег приймати китайський екіпаж у дослідних місіях на МКС.

В даний час будівництвом своєї національної орбітальної станції займається Росія. Участь РФ в проекті МКС припиняється. Підтримка працездатності МКС без російського вкладу залишається під питанням.

На даний момент МКС - це єдине місце, де до 2025 року поки що можуть працювати американські астронавти.

Схожі матеріали:
👁 428
Категорія: Технології
Теги: китай, Росія, МКС, космос, США, Міжнародна космічна станція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ