Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.02.2019

Книги для дітей


Які види літератури цікавлять дітей різного віку?


Турботливі батьки виховують, читаючи Кожен батько бажає своїй дитині тільки найкращого і хоче, щоб він, подорослішавши, став успішним. Допомогти в цьому йому зможе читання літератури, адже не дарма кажуть, що ті люди, які читають книги, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор. Тому, мерши в https://schoolbook.com.ua за книжками.

Переваги цього дозвілля

На фоні комп’ютерних, вони особливо красномовно говорять за себе:

  • Дитячі книги розширюють уявлення і знання дитини про навколишній світ.
  • Малюк вчиться міркувати, аналізувати, робити висновки дізнаючись хороших авторів.
  • Читаючи книги для дітей українською мовою, розвиває грамотність і поповнює словниковий запас.


Книги для дітей
 

Взагалі, читання знайомить зі світом мистецтва і сприяє вихованню смаку.

Дитячі психологи рекомендують починати читати дитині з самого маленького віку. Примірники книг для малят, листи яких виготовлені з щільного картону з закругленими куточками, можна давати в руки дитині. Для нього вони будуть спочатку просто забавною іграшкою з новими тактильними відчуттями.

Згідно з дослідженнями, малюки, яким читали в дитинстві, зростають більш емоційно стабільними і впевненими в собі, ніж діти не читають батьків. Сам же процес виховує посидючість, вміння слухати і представляти в голові ожилі історії. Зазвичай, такі хлопчики і дівчатка, ще в дошкільному віці починають бачити в книзі свого друга і раніше однолітків приступають до читання самостійно.

Які види літератури цікавлять дітей різного віку?

Книга, стане бажаним подарунком для дитини, якщо вона буде відповідати її віку по стилю і ураженим темам. Зауважте, що неправильно підібрана література, може надовго відбити бажання у дитини до читання, тоді як вдалий твір зробить це дозвілля корисною звичкою на довгі роки.

Так, дошкільнята віддають перевагу яскравим і барвистим книжкам з короткою прозою, або поезією, розмаїттям малюнків. Особливо дітей молодшого віку залучають ритмічні віршики, частівки або лічилки, які легко запам'ятовуються.

Уподобання молодших школярів кардинально відрізняються від попередніх. Їх свідомість вже готове співчувати і бути свідком подій оповідань з досить великою кількістю дійових осіб. Для них – історії, в яких є проблематика, близька їм, тобто головними героями можуть бути діти приблизно їхнього віку. В учнів середньої та старшої школи, як правило, сформований читацький смак, який досить різноманітний залежно від багатьох факторів. Хлопчики цього віку найчастіше віддають перевагу книгам про історичних особистостей або події, в той час як дівчатка читають про любов і дружбу.



Схожі матеріали:
👁 817
Категорія: Прес-реліз
Теги: література для дітей, дозвілля, книги, Література, книги для дітей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ