Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2021

Концепт літака на аміачному паливі зможе стати повноцінною альтернативою водневому


Британський стартап SABRE пропонує легкий і компактний двигун на аміаку, який буде здатний обезуглеродити промислові сектори, що повільно адаптуються,


Британський стартап SABRE пропонує легкий і компактний двигун на аміаку, який буде здатний обезуглеродити промислові сектори, що повільно адаптуються, і значно знизити витрати при його використанні.

Нові реактори на основі аміаку зроблять спробу змінити традиційну авіацію. Розробники заявляють, що літаки на аміачному паливі можуть стати заміною водню, хоча припускають, що це може спричинити кліматичні зміни, які потрібно запобігти.

Літак на аміачному паливі
 

Якщо порівняти аміак з воднем, то аміак набагато дешевше і простіше перевозити і зберігати, хоча все ж таки він може менше нести енергії ніж водень. Але, якщо подивитися на це з іншого боку, то згідно зі статистикою, аміак може перенести на 70% більше енергії, ніж рідкий H2, і це змушує задуматися.

Дослідження показують, що водень несе у собі серйозні проблеми з обсягом, за рахунок того, що сучасні літальні засоби розраховані на паливо для реактивних двигунів з великими баками, тоді як часткове використання аміаку скоротить цей внутрішній простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суборбітальний прискорювач SpinLaunch запускатиме на орбіту супутники та ракети без використання двигунів

Стартап SABRE пропонує використання аміаку не як самого газу, а як такого собі каталізатора, більш економного ніж стандартний водневий бак у літаку. Дослідники заявляють, що технологія буде використана для синергетичного ракетного двигуна, розробленого для гіперзвукових можливостей та космічних подорожей.


Літак на аміачному паливі
 

«Ця розробка суперечлива: ми бачимо фінансову перспективність у використанні цих двигунів, але в той же час ми чудово розуміємо всі ризики, пов'язані з викидами вуглецю, що може спричинити кліматичну кризу. Тому поки ми на 100 % не будемо впевнені, що ця технологія безпечна для людей і природи, ми її розроблятимемо і модернізуватимемо далі» - каже дослідницька група.

Схожі матеріали:
👁 340
Категорія: Технології
Теги: стартап, Паливо, Літак на аміачному паливі, двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ