Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.09.2013

Крюківський вагонозавод може втратити близько тисячі працівників


Один із найбільших українських виробників залізничних вагонів планує скоротити не менше 500 працівників


Крюківський вагонозавод може втратити близько тисячі працівників

Один із найбільших українських виробників залізничних вагонів – Крюківський вагонобудівний завод у Кременчуці – у зв’язку з відсутністю попиту на продукцію невдовзі планує скоротити не менше 500 працівників

– Такі заходи передусім торкнуться пенсіонерів і несумлінних працівників. Це пов’язано зі значним скороченням об’ємів виробництва, – повідомив голова правління підприємства Євген Хворост на нещодавньому брифінгу.

Крюківський вагонобудівний завод – єдиний у СНД, який випускає вантажні та пасажирські вагони. Також тут виробляють запчастини для вагонів метро та ескалаторів і дорожню техніку. Продукцію заводу постачають більш ніж у 20 країн світу. Однак нині підприємство переживає не кращі часи.

Нещодавно федеральна служба з нагляду у сфері транспорту Росії заборонила експлуатацію 292 вантажних вагонів заводу, пояснюючи це їхньою аварійністю. Про це повідомляють на сайті Ространснагляду в приписі від 30 серпня. У службі констатують, що приводом для такої заборони стала аварія, яка відбулася 16 серпня 2013 року на Приволзькій залізниці.

В аварію потрапив вантажний потяг №1913 виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Причина аварії – злам бічної рами, встановленої під вагоном. Заборона буде діяти до приведення вагонів у відповідність до вимог законодавства Росії в галузі безпеки руху.

Крім того, нині «Укрзалізниця» заявила, що не має коштів на купівлю швидкісних потягів виробництва цього заводу – аналога корейських «Хюндаїв». Адже в рамках підготовки до футбольного Євро-2012 Україна купила десять потягів «Хюндай». Хоча раніше віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявляв, що потяги виробництва Крюківського заводу на 10% дешевші за швидкісні корейські. А Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час відвідин Сорочинського ярмарку розповів, що Україна більше не закуповуватиме потяги «Хюндай», а купуватиме поїзди вітчизняного виробництва, оскільки Крюківський вагонобудівний завод виготовив поїзд не гірший за «Хюндай». До того ж із часу експлуатації «Хюндаїв» на залізничних дорогах України суперпотяги неодноразово припиняли рух через технічні несправності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавці вимагають української версії офіційного сайту ФК "Ворскла"

Однак нині підприємство чекає значне скорочення працівників. Із різних джерел число тих, хто втратить роботу, може сягнути від 500 до однієї тисячі осіб. Нині на підприємстві працює близько дев’яти тисяч осіб. Крім того, завод планує зменшити виробництво вантажних вагонів до 6 тис. шт., тобто майже вдвічі, та скоротити свій робочий тиждень з п’яти до трьох днів. Працівникам, які тепер більше часу сидітимуть удома, завод виплачуватиме дві третини від суми зарплати.



Схожі матеріали:
👁 1013
Категорія: Актуально
Теги: залізничний вагон, Крюківський вагонобудівний завод, Микола Азаров, Хюндай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ