Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.10.2014

Лубенська ОДПІ: Про відображення сум податку з процентів та військового збору


З 03.08.2014р. запроваджено військовий збір, платники якого зобов'язані подавати податковий розрахунок за формою № 1ДФ


Лубенська ОДПІ: Про відображення сум податку з процентів та військового збору

Починаючи з 01.08.2014р. податкові агенти (банки, кредитні спілки) при нарахуванні процентів на користь платника податку мають відображати загальну суму нарахованих у звітному періоді доходів і загальну суму утриманого з них податку в податковому розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку  (форма №1 ДФ).  Також з 03.08.2014р.  запроваджено військовий збір, платники якого зобов'язані подавати податковий розрахунок за формою № 1ДФ до контролюючого органу за місцем свого розташування.

 На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблено та направлено до Міністерства фінансів України проект форми податкового розрахунку.

 До набрання чинності новою формою Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) необхідно надсилати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, який затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року №49.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У берегов Швеции тонет российская подводная лодка «Дмитрий Донской»

 Після прийняття нової форми Податкового розрахунку (форма № 1ДФ), податкові агенти зобов'язані будуть за новою формою подати новий звітний (уточнюючий) податковий розрахунок за III кв. 2014 року  лише із заповненням загальної суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів із яких утримується військовий збір, і загальну суму утриманого з них податку.

 У зв'язку з тим, що вимога до податкового агента в частині подання нового звітного (уточнюючого) розрахунку виникла не з його вини та не має на меті виправлення помилок, що призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, то штрафні санкції згідно з п. 119.2 ст. 119 Податкового кодексу застосовуватись не будуть.

Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ



Схожі матеріали:
👁 1174
Категорія: Актуально
Теги: Лубенська ОДПІ, банк, платники, військовий збір, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ