Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.08.2013

Лубенська ОДПІ: Від боргів не втечеш


Станом на 1 липня податковий борг мають 49 суб’єктів господарської діяльності на суму 34,2 млн.грн.


Лубенська ОДПІ: Від боргів не втечеш

Президент України Віктор Янукович доручив прискорити  структурні реформи в національній економіці й одночасно знайти відповідь на нові виклики, породжені глобальною економічною кризою. Зараз ми хочемо зберегти баланс між стабільним наповненням бюджету та стимулюванням підприємницької ініціативи.

З одного боку, ми працюємо над лібералізацією податкової та митної систем, створення максимально комфортних умов для бізнесу й громадян при сплаті податків і митних платежів. З іншого  - перед нами стоять завдання стабільного наповнення бюджету та ліквідації тіньового сектору економіки. Від забезпечення наповнення державної скарбниці залежить своєчасне формування бюджетів усіх рівнів, що у свою чергу, дає змогу створювати належні умови для соціально-економічних перетворень в інтересах народу.

 Станом на 1 липня податковий борг мають 49 суб’єктів господарської діяльності на суму 34,2 млн.грн. Перебувають на різних стадіях процедури банкрутства 26 суб’єктів господарювання із сумою боргу 20327,2 тис.грн. Завдяки вжитим заходам протягом першого півріччя погашено податкову заборгованість на суму 2473,6 тис.грн. Взагалі, сам факт недоплати чи несплати податків – це нонсенс.

Підприємства, що заборгували державі навіть незначні суми, завжди будуть під нашим постійним контролем. Особливо ті підприємства, які «не хочуть» розраховуватися по боргах, маючи можливість це зробити. Так, податковий борг ТОВ «Л» становить більше 240 тис.грн., який виник через те, що починаючи з 2012 року підприємство не сплачує орендну плату за землю, мотивуючи відсутністю коштів. Це саме ті кошти, які зараховуються до бюджету територіальної громади, на якій розташована земельна ділянка. Звичайно, у деяких підприємств в процесі господарської діяльності дійсно виникають фінансові труднощі, на що є свої об’єктивні причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: На Полтавщині активно здійснюється організація централізованої диспетчерської

Проте по даному підприємству ситуація незрозуміла, навіть більше – підозріла, адже його діяльність була пов’язана з торгівлею автомобілями та ПММ. Хочу наголосити, що Міндоходів має у своєму арсеналі чимало методів, які допомагають повернути борги державі. Від боргів, як то кажуть, не втечеш, і за них все одно потрібно розрахуватися. Сплачені податки підуть на користь держави та нашого рідного міста. Заборгованої суми ТОВ «Л» вистачило б, наприклад,  на капітальний ремонт асфальтового покриття однієї із вулиць Лубен чи благоустрою міського парку.

 Фахівці Міндоходу завжди готові до діалогу з кожним сумлінним платником податків. Соціально відповідальний бізнес повинен мати два пріоритети: платежі до бюджету та виплата заробітної плати. Нехтування цими статтями витрат ми вважаємо достатньою підставою для жорсткого реагування.

Олександр Коломієць,
начальник Лубенської ОДПІ
ГУ Міндоходів у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1391
Категорія: Актуально
Теги: бізнес, Лубни, Лубенська ОДПІ, витрати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ