Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.12.2023

Лубни між "Вогнем і мечем"


Літературно-краєзнавчу розвідку організувала та провела бібліотекар Марина Кононенко


Лубни між "Вогнем і мечем"

28 грудня до Публічної бібліотеки імені Малика завітали справжні любителі лубенської старовини - учні восьмого класу Академічного ліцею імені братів Шеметів разом із Заслуженим учителем історії Оленою Больбот та читачі книгозбірні, яких цікавить минуле нашого міста.

Літературно-краєзнавчу розвідку організувала та провела бібліотекар Марина Кононенко. Під час інтерактивного заходу присутні не лише мандрували сторінками знаменитого роману "Вогнем і мечем", а й з цікавістю відповідали на питання краєзнавчої вікторини, прослухали штрихи до історичного портрету письменника Сенкевича, про якого розповів учень 10-Б цього ж ліцею Всеволод Кононеко. Бібліотекар Віталіна Курильчук демонструвала відеоуривки з однойменного фільму, світлини письменника, історичні портрети та пам’ятні місця Лубен, пов'язані з князями Вишневецькими.

Лубни між "Вогнем і мечем"


Лубни між "Вогнем і мечем"

Для присутніх стало приємною несподіванкою, що лауреат Нобелівської премії тло подій свого відомого історичного роману розмістив саме в Лубнах та біля них, із філігранною майстерністю використавши щоденники лубенських придворних князя Єремії.


Лубни між "Вогнем і мечем"


Лубни між "Вогнем і мечем"
 

Вдалий захід - це коли присутні залюбки беруть книги, навіть не дочекавшись його кінця, а на твори Сенкевича вже черга зацікавлених читачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінилися правила виплат родичам загиблих військових

Роман «Вогнем і мечем» та інші книги польських авторів у перекладі на українську є у наших книгозбірнях завдяки проєкту «Польська полиця в Україні».

Лубни між "Вогнем і мечем"


Лубни між "Вогнем і мечем"


Схожі матеріали:
👁 283
Категорія: Актуально
Теги: бібліотека, між Вогнем і мечем, Лубни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ