Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.09.2019

Медіатори для гітари


Форми медіаторів : яку вибрати?


Прийшовши в сучасний музичний магазин, можна дуже легко заплутатися з вибором товарів: особливо це стосується найважливішого аксесуара для гітари - медіатора. Сотні різних видів, десятки товщини і різних матеріалів, різні форми : не маючи початкової теоретичної підготовки зрозуміти, як вибрати медіатор практично неможливо. Розпочнемо з того, навіщо потрібні ці аксесуари.

Медіатори для гітари

Медіатор (плектр) - медиатор в https://tos.in.ua/ тонка пластина особливої форми із загостреним кінчиком, яка призначена для приведення струн в коливальний стан за допомогою щипків. Саме із-за необхідності використанню медіаторів наші з вами улюблені гітари називають струнними щипковими інструментами.

Тепер за пунктами розповімо про самі різні типи медіаторів: вивчите цей матеріал - і ви без зусиль зможете вибрати аксесуар, що найбільш підходить під свій стиль гри!


Медіатори для гітари
 

Вибір виробника медіатора для гітари

Ernie Ball, Planet Waves, D'Andrea, Gibson і Fender - ці і багато інших виробників аксесуарів і фурнітури мають по декілька десятків моделей медіаторів у своїй асортиментній карті. Вибір виробника має в нашому випадку другорядне значення (набагато важливіше правильно вибрати товщину, форму і матеріал) - окремо варто згадати тільки, мабуть, медіатори Dunlop.

Їх виробництво почалося більше за півстоліття назад: серійні медіатори Jim Dunlop вже тоді мали 6 товщин від 0.38 до 1.00 мм - сьогодні модельний ряд плектрів налічує більше 200 видів, які щорічно купують мільйони музикантів з різних країн, що грають абсолютно різну музику.

Вибираємо відповідну форму

Якщо не брати в розрахунок зовсім вже незвичайні кастомові форми, то найбільше поширення отримали 4 типи щипків:
  • Стандартна - найбільш популярна, м'який звук, зручний хват, середня по інтенсивності атака.

  • "Крапелька" і Джаз - зменшені варіації стандартної форми, зазвичай мають велику товщину. Традиційно такі медіатори вибирають музиканти, яким важлива динаміка і яскравість звучання.

  • Трикутник - мабуть, самий практичний варіант, оскільки термін його служби в три рази довше: стерли один кінчик - починайте грати наступним! Навряд чи підійде для швидкісних гітаристів і тим, хто часто грає лід-партії, оскільки має досить великий розмір.

  • Медіатор-кіготь - одягається на пальці і замінюють ніготь при пальцьовій техніці гри (fingerstyle picking). Зазвичай використовуються власниками акустичних гітар і банджо, які грають в стилях кантри, фолк, блюграсс і так далі

Форми медіаторів: яку вибрати?

Як підібрати форму медіатора? У ідеалі спробуйте усі перераховані традиційні варіанти. Стандартна форма підійде практично усім музикантам незалежно від стилю, крапельки і джаз вибирають як що обожнюють виразну гру блюз- і джазмени, так і багато лід-гітаристи - такі медіатори менше і товще, їх рух простіше контролювати під час швидкої гри.

Трикутники вибирають найчастіше невибагливі музиканти, яким не так важливий контроль над звуковилученням і яких більше хвилює бюджетна сторона питання.

Ще один з варіантів - sharp- медіатори, які мають той, що не округлений, а загострений кінчик носика. Вони мають яскравішу атаку і дуже часто використовуються як лід-гітаристами, так і музикантами, для яких важлива динаміка в риффах.

Як вибрати товщину медіатора?

Товщина вибирається знову ж таки виходячи з особистого смаку і жанру, в якому грає музикант:

Тонкі медіатори (0.30 - 0.65 мм)

Мають збалансований і м'який звук, гнуться при грі. Такі моделі вибирають в основному музиканти, що грають акордовий акомпанемент на акустичних гітарах, а також гітаристи, що часто використовують швидкий змінний штрих.

Середні медіатори (0.65 - 0.73 мм)

Класичний варіант - підійде для більшості стилів і для тих, хто не хоче витрачати час на пошук плектра, що ідеально підходить під свій стиль.

Медіатори товщі за середній (0.73 - 0.88 мм)

Потужніший звук і сильніша атака, підійде і для активної риффовки, і для лід партій.

Товсті медіатори (0.88 - 1.14 мм)

Ідеальний вибір для виконавців важкої музики, за допомогою управління силою атаки можна міняти інтенсивність перевантаження в звучанні. Мають щільне і досить агресивне звучання, на сильному перевантаженні вже іноді чутні щипки і призвуки.

Дуже товсті медіатори (1.14 - 3.00 мм)

Відмінна передача усього діапазону частот і максимально потужний звук. Для багатьох музикантів "чесати" таким медіатором буде досить складно, добре чутні призвуки від звуковилучення. Відмінний вибір для важких рифів і швидкого яскравого соло. Максимальний контроль звучання, які можна міняти як регулюючи кут і напрям удару, так і міняючи атаку.

Схожі матеріали:
👁 741
Категорія: Прес-реліз
Теги: гітара, музичний інструмент, медіатори, Медіатори для гітари




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ