Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.09.2019

Самі незвичайні гітари світу


Продовжуємо знайомити вас з різними видами гітар


Продовжуємо знайомити вас з різними видами гітар. Після слів "гітара" у кожної людини виникає образ витонченого, 6-7 або 12-струнного інструменту. Він смачно пахне деревом, приємно лежить в руці і здатний підкорити своїм звуком будь-якого слухача. Природно, якщо за інструмент береться справжній майстер.

Проте у світі існують гітари, які кардинально відрізняються від образу, що сидить у вас в голові. Їх форма викликає здивування, а іноді навіть шок. Звук - окрема історія, адже він теж не зовсім схожий на гітарний. Одним словом, чудеса, та і годі. Купити електрогітару в інтернет магазині можна зайшовши на сайт музичних інструментів та обладнання.

електрогітара


Нижче вас чекає список гітар, які претендують на звання незвичайних. Ви дізнаєтеся про призначення і походження таких інструментів, як Гітара Стік Чепмена, баритон-гітара і ін.

Баритон-гітара

Уявіть собі щось середнє між звичайною шестиструнною гітарою і басом. Зовні новачок навряд чи помітить різницю. На перший погляд здається, що у неї і гриф такий же, і корпус, і навіть кріплення. Але якщо придивитися.

А ви спробуйте узяти на ній хоч би один акорд! Баритон викликає бажання купити класичну гітару хіба що у справжніх "хард-рокеров", оскільки звучить інструмент на один тон нижче стандартного. Своєрідний ефект досягається завдяки збільшеній мензурі, дещо іншій товщині струн.

Перший баритон був випущений в 1954 році компанією Danelectro. Свою популярність отримав завдяки фільмам з Клінтом Іствудом і кантрі-виконавцем Джоні Кешу і Дууйну Еді.

Гітара Стік Чепмена

А ось це вже не якась там акустична гітара Epiphone, а унікальний гітарний інструмент, на якому можна грати двома руками. Тобто, у ваших руках гітара, яка може видавати і акомпанемент, і мелодію!

Гітара резонатора

Якщо ви чули такі назви гітар, як Dobro і Dobro Hound Dog, National Biscuit і ін., знайте - це гітари резонаторів. Перший резонатор був придуманий в 1925-му з метою витягання гучнішого звуку. Гітари того часу були відносно тихими. Вони видавали звук, що був сусідами з духовими на зразок саксофона.

Арф-гітара

Напевно, ви чули або навіть тримали в руках арфу. Дивно, але у світі є інструменти, які зовні схожі і на арфу, і на гітару. Вони так і називаються - арф-гітари або harp - guitar. Інструмент дивний, незвичайний. Незважаючи на специфічність, видає дуже цікаві звуки і був створений ще в кінці 18 століття. Автор цього дивного творіння невідомий.

Сьогодні арф-гітара продовжує залишатися дивиною. Вона важка в освоєнні і в основному використовується для гітарної музики соло або для фолка з переливаннями арф-арпеджіо. Кількість струн досить різноманітно і варіюється від 12 до 42.

Підведемо підсумок. Можна відмітити, що усі без виключення музиканти - це, в першу чергу, творчі люди. Тому не дивно, що деякі інструменти виглядають, як бурхлива фантазія божевільного.

Схожі матеріали:
👁 608
Категорія: Прес-реліз
Теги: гітара, музичний інструмент, електрогітара




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ