Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.11.2013

На Пирятинщині цього року від СНІДу померли 6 людей


Цього року під наглядом пирятинських лікарів перебували 7 ВІЛ-інфікованих вагітних. 4 з них вже народили


На Пирятинщині цього року від СНІДу померли 6 людей

25 листопада, під час апаратної наради в Пирятинській райадміністрації говорили про хід виконання Програми допомоги хворим на ВІЛ/СНІД.

Завідувач інфекційним відділенням Центральної районної лікарні Алла Криворучко зазначила, що з 1998 року від СНІДу на Пирятинщині померли 58 людей, цього року – 6, повідомляє "Пирятинська правда".

Наразі на обліку в медзакладах району знаходяться 102 ВІЛ-інфікованих людини , з них  –  14 дітей. Діагностовано СНІД у 24 людей. Найчастіше інфікуються люди віком від 20 до 40 років. Серед інфікованих 42% жінок і 58% чоловіків. Основний шлях передачі ВІЛ – статевий. У 2011 році в районі цим шляхом інфікувались 44,6% з виявлених, у 2013 – 57,5%.

Цього року під наглядом пирятинських лікарів перебували 7  ВІЛ-інфікованих вагітних.  4 з них вже народили.  Перші 18 місяців  життя діти заходитимуться на обліку. Та, як правило, якщо жінки вчасно звертаються за допомогою, вони народжують  здорових дітей. З 1998 року із 25 дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками, лише 5 отримали ВІЛ-позитивний статус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про захист гривні

На жаль, лікарі району відзначають, що ВІЛ-інфіковані часто нехтують своїм станом і не дотримуються рекомендованого лікування. Тим часом, у Пирятині є можливість отримувати антиретровірусну терапію. Районна Програма допомоги хворим на ВІЛ/СНІД фінансується за рахунок глобального фонду та державних фондів України. З місцевих бюджетів кошти виділяються на закупку Пирятинською районною лікарнею тест систем для обстеження крові.

today.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1249
Категорія: Актуально
Теги: ВІЛ-інфіковані, пирятин, снід




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ