Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.09.2013

На вокзалі у Харкові транспортні міліціонери знайшли безвісти зниклого підлітка


Працівники міліції звертаються до громадян не бути байдужими та звертати увагу на неповнолітніх


На вокзалі у Харкові транспортні міліціонери знайшли безвісти зниклого підлітка

Співробітники лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський в головному залі вокзалу виявили неповнолітнього, який перебував без супроводу дорослих.

З'ясувалось, що підліток понад три тижні тому самовільно залишив домівку і наразі його розшукують рідні. І невідомо, чим могла б закінчитися ця подорож, якби він не потрапив в поле зору правоохоронців.

В головному залі вокзалу ст. Харків-Пасажирський правоохоронці звернули увагу на підлітка, який перебував без супроводу дорослих. Як згодом з’ясувалося не дарма. За наявними обліками 13-річний хлопчина, мешканець одного із сіл Житомирської області перебував у розшуку за Житомирським районним відділом міліції, як зниклий безвісти.

Мандрівник розповів міліціонерам, що у серпні місяці поточного року він пішов з дому та вже понад три тижні подорожує різними містами України. Свої дії неповнолітній пояснив тим, що в школі у нього виникли неприязні відносини з однолітками. Тому й відправився в подорож містами України.

Спочатку хлопчина доїхав з рідного села автобусом до Житомира, а потім до Києва. Звідти дістатися до Харкова юному мандрівникові допоміг далекобійник. Прогулюючись містом, невдовзі неповнолітній потрапив до Південного вокзалу. Кінцевою метою юного подорожувальника було дістатися до столиці сусідньої держави. Дуже хотілося хлопчині побачити дане місто і там погуляти.

Цікаво, що громадяни всіляко допомагали мандрівникові та не поспішали сповістити правоохоронні органи про те, що неповнолітня дитина подорожує сама без супроводу дорослих.

На запитання правоохоронців чи подумав він про своїх батьків, залишаючи рідне село, неповнолітній відповів, що знає як вони хвилюються. Тому збирався вже з Харкова сідати на електропоїзд та повертатися додому.

За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський капітана міліції Ігора Склярова, на даний час хлопчик переданий ініціатору розшуку для подальшого з`ясування всіх обставин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вокзалі у Харкові транспортні міліціонери знайшли безвісти зниклого підлітка

«Заходи щодо виявлення неповнолітніх, які самовільно покинули домівки чи навчально-виховні заклади, займаються жебрацтвом та бродяжництвом, співробітниками кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський здійснюються постійно. Так, з початку 2013 року на території обслуговування нами було виявлено 13 дітей, які перебували у розшуку. Всі вони передані їх законним представникам», - зазначив правоохоронець.

Працівники міліції звертаються до громадян не бути байдужими та звертати увагу на неповнолітніх, які пересуваються міжміським транспортом чи перебувають на об’єктах залізничного транспорту без супроводу дорослих, та просять повідомляти про це правоохоронні органи. Можливо зараз таких дітей розшукують їхні рідні та близькі.

СЗГ УМВС України
на Південній залізниці


Схожі матеріали:
👁 970
Категорія: Актуально
Теги: працівники міліції, вокзал, Підліток, харків




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ