Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.04.2014

Наказ розстрілювати мітингувальників видавав Янукович - ГПУ


Наказ розстрілювати мітингувальників видавав Янукович


Наказ розстрілювати мітингувальників видавав Янукович - ГПУ

Про це повідомили у прес-службі ГПУ, з посиланням на слова в.о. генпрокурора Олега Махніцького.

Як зазначили у прес-службі, наразі встановлено, що по мітингувальниках "працювали" співробітники спецзагону "Беркут", які з дня створення цього спецпідрозділу (1992 р. - УНІАН), мали можливість та повноваження застосовувати вогнепальну зброю, зокрема автоматичну та снайперські гвинтівки.

Як повідомили в ГПУ, розслідуванням встановлено, що прицільний вогонь із снайперської гвинтівки СКС (самозарядний карабін Сімонова - УНІАН) вівся з будівлі готелю "Україна".

Що стосується наявності снайперів в інших будівлях, зокрема Жовтневому палаці, готелі "Козацький", Будинку профспілок, дані перевіряються.

Також в Генпрокуратурі зауважили, що серед декількох співробітників "Беркута", затримали командира окремого загону, підлеглі якого виконували завдання із застосування на ураження вогнепальної зброї.

Водночас  у відомстві зазначили, що наразі перевіряється інформація про можливе залучення та причетність до розстрілу на Майдані бійців інших спецпідрозділів українських силових структур, зокрема бійців "Альфи", які входять до складу СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підтвердив, що просив Путіна вторгнутися в Україну

В прес-службі зазначили, що працівникам ГПУ довелося відновлювати всю картину та обставини пов'язані з розстрілом людей у центрі Києва, оскільки всі документи та інша матеріально-доказова база була знищена попереднім керівництвомвом Генпрокуратури. Слідство триває.

УНІАН



Схожі матеріали:
👁 1042
Категорія: Актуально
Теги: Наказ розстрілювати, майдан, янукович, Мітингувальники




Всього коментарів: 1

0
1 Admin   (03.04.2014)
За що так треба було ненавидіти свій народ, щоб так грабувати його, а потім ще й вбивати?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ