Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.04.2022

NASA протестує здатність установки SpinLaunch запускати супутники на орбіту


Орбітальний прискорювач SpinLaunch розганятиме ракету-носій із супутником до 8046 км/год


NASA протестує здатність установки SpinLaunch запускати супутники

Вчені продовжують шукати оптимальні способи відправлення супутників до космосу з мінімальними витратами та SpinLaunch – одна з компаній, яка запропонувала спосіб знизити витрату палива ракет. Минулого року компанія справила фурор із новаторською концепцією гігантської відцентрової установки, яка може запускати предмети на орбіту.

Компанія, що займається космічними технологіями, підписала з NASA угоду про космічне партнерство, щоб перевірити та підтвердити дивовижний потенціал цього винаходу для гіперзвукових запусків.

У рамках партнерства SpinLaunch розроблятиме, інтегруватиме і запускатиме корисне навантаження NASA на своїй системі запуску суборбітальних прискорювачів на надзвукових швидкостях, а незабаром після цього відновлюватиме її.

NASA протестує здатність установки SpinLaunch запускати супутники
 

Дослідно-конструкторський політ планується провести наприкінці 2022 року. Дві організації працюватимуть разом, щоб вивчити ефективність місії та оцінити корисність системи для потенційних майбутніх комерційних запусків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий пожежний літак-амфібія DHC-515 Firefighter здатний завантажитися водою лише за 12 секунд

Орбітальний прискорювач SpinLaunch розганятиме ракету-носій із супутником до 8046 км/год за допомогою важеля, що обертається, з вуглецевого волокна всередині сталевої вакуумної камери діаметром 91,4 метра. Це допоможе заощадити понад 70% палива та конструкцій, з яких складається типова ракета. При досягненні стратосфери невеликий недорогий руховий ступінь забезпечує кінцеву швидкість, необхідну виведення на орбіту.
 
Ще у жовтні 2021 року перший випробувальний політ SpinLaunch успішно вивів випробувальний апарат на надзвуковій швидкості. З того часу система провела серію випробувальних польотів з різними корисними навантаженнями на швидкості понад 1600 км/год на космодромі Америка, розташованому в Нью-Мексико. Перші орбітальні випробувальні запуски заплановані на 2025 рік.

 


Схожі матеріали:
👁 450
Категорія: Технології
Теги: NASA, супутник, космос




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ