Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.04.2022

Новий пожежний літак-амфібія DHC-515 Firefighter здатний завантажитися водою лише за 12 секунд


Компанія De Havilland Aircraft of Canada Limited (De Havilland Canada) оголосила про запуск програми пожежних літаків De Havilland DHC-515


пожежний літак-амфібія DHC-515 Firefighter

У зв'язку з кліматичними змінами у світі, лісові пожежі стають дедалі частішими, інтенсивнішими та масштабнішими. Тому існує високий попит на методи та технології для боротьби з пожежами. Літаки та вертольоти допомагають швидко та ефективно боротися з лісовими пожежами, бомбардуючи їх величезними скиданнями води та антипіренів.

Компанія De Havilland Aircraft of Canada Limited (De Havilland Canada) оголосила про запуск програми пожежних літаків De Havilland DHC-515. Розроблений для боротьби з лісовими пожежами, пожежний літак-амфібія, раніше відомий як CL-515, має низку покращень, у тому числі здатність приймати повне завантаження прісної або солоної води за 12 секунд.

пожежний літак-амфібія DHC-515 Firefighter
 

Турбогвинтовий двомісний літак DHC-515 Firefighter заснований на літаках Canadair CL-215 та CL-415, які вже понад 50 років є важливою частиною європейських та північноамериканських повітряних пожежних флотів. Пожежний літак нового покоління матиме модернізацію підвищення функціональності та ефективності цього легендарно міцного пожежного літака. Він зможе подавати до зони пожежі близько 700 000 літрів води на добу. Літак може заправитися водою за 12 секунд із прилеглих водойм, таких як річки та озера, замість того, щоб повертатися в аеропорт за додатковою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіперзвукова ракета HAWC здійснила успішний випробувальний політ, досягнувши швидкості більше 5 Маха

Пожежний літак-амфібія DHC-415 може похвалитися прямолінійною конструкцією крила з великим розмахом та розташованими зверху турбогвинтовими двигунами для миттєвої тяги та безпечнішого маневрування в гористій місцевості. Завдяки своїй міцній конструкції він також може працювати у дуже складних умовах, таких як вітер, спричинений мегапожежами та хвилі заввишки до 2 метрів.


пожежний літак-амфібія DHC-515 Firefighter
 

Інші особливості включають сучасне електронне обладнання та навігаційні системи, які допоможуть літакам ефективніше боротися з вогнем. Складання літака буде проходити на підприємстві DHC в Калгарі, Альберта, де зараз знаходиться центр підтримки моделей CL-214 і CL-415.

Схожі матеріали:
👁 514
Категорія: Технології
Теги: літак, гасіння пожежі, літак-амфібія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ