Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.04.2022

Гіперзвукова ракета HAWC здійснила успішний випробувальний політ, досягнувши швидкості більше 5 Маха


Дослідницька лабораторія ВПС США (AFRL), успішно провели другий випробувальний політ гіперзвукової ракети Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAW


гіперзвукова ракета Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC)

Дослідницька лабораторія ВПС США (AFRL), Lockheed Martin та Aerojet Rocketdyne успішно провели другий випробувальний політ гіперзвукової ракети Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC).

Подробиць про випробувальний політ версії Lockheed, оснащеної ГПВРД Aerojet Rocketdyne, мало, але після скидання з бомбардувальника B-52 ракета досягла швидкості понад 5 махів і пролетіла на висоті понад 20 000 м на відстань понад 300 морських миль (55 км).

Існує ряд різних типів гіперзвукових ракет, які летять зі швидкістю, що більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку. На відміну від плануючих апаратів, які досягають високої швидкості за рахунок зниження з великої висоти, ракети HAWC використовують для підтримки польоту повітряно-реактивні двигуни, що дозволяє їм літати на нижчих висотах і маневрувати на великих відстанях, щоб уникнути захисту та наводитися на цілі, знищуючи їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск планує розпочати виробництво робота-гуманоїда Optimus вже у 2023 році

"Ці льотні випробування Lockheed Martin HAWC успішно продемонстрували другу конструкцію, яка дозволить нашим винищувачам на конкурентній основі вибирати правильні можливості, щоб домінувати на полі бою", - сказав Ендрю Нодлер, керівник програми HAWC у DARPA Tactical Technology Office. «Ці досягнення підвищують рівень технічної зрілості для переходу HAWC на ​​рекордну програму обслуговування».
 
«Ми все ще аналізуємо дані льотних випробувань, але впевнені, що надамо ВПС та ВМС США чудові можливості для диверсифікації технологій, доступних для їхніх майбутніх місій», - додав Нодлер.


Схожі матеріали:
👁 718
Категорія: Технології
Теги: гіперзвукова ракета, озброєння, гіперзвукова зброя, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ