Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2023

Нова гіперзвукова зброя дальньої дії LRHW, створена США, дальність польоту 2776 км, швидкість 6174 км/год


Пускова установка із двома ракетами розміщена на базі напівпричепа


Нова гіперзвукова зброя дальньої дії LRHW

У США йде програма створення гіперзвукової зброї дальньої дії LRHW з метою розробки нової стратегічної ударної зброї для армії США. Ракета розроблена компаніями Lockheed Martin та Northrop Grumman. Гіперзвуковий апарат, виробляє компанія Dynetics.

Ракета має гіперзвуковий плануючий корпус. Вона рухається ракетним двигуном, який розганяє плануючий корпус до швидкостей, що значно перевищують гіперзвукові. Потім ракетний прискорювач, що відпрацював, викидається.

Точна швидкість не розголошується, проте відомо, що нова ракета може рухатися зі швидкістю значно перевищує 5 Маха (6 174 км/год). Нова зброя має заявлену дальність польоту 2776 км. Ця зброя може досягати верхніх шарів земної атмосфери і залишатися поза досяжністю систем ППО і ПРО.

Нова гіперзвукова зброя дальньої дії LRHW

Гіперзвуковий плануючий апарат опускається до цілі, коли він готовий завдати удару. Крім того, ймовірно, що він буде маневреним. Таким чином, усі ці фактори в сукупності, включаючи надзвичайну швидкість, ускладнюють перехоплення ворожих систем ППО та ПРО.

Точні характеристики зброї не розголошуються, проте відомо, що вона використовує 34,5-дюймовий ракетний двигун ВМС США. Діаметр зброї у пусковому контейнері становить близько 0,87 м-коду.

Нова гіперзвукова зброя дальньої дії LRHW

Ракети можуть нести малопотужні ядерні боєголовки із вибуховою потужністю близько 150 кТ. Подробиці щодо точності зброї не розголошуються, але, судячи з інших сучасних засобів наземного нападу збройних сил США, нова гіперзвукова зброя має високу точність з похибкою до 5 метрів.

Пускова установка із двома ракетами розміщена на базі напівпричепа. Використовується модифікований напівпричіп М870А4.

Нова гіперзвукова зброя дальньої дії LRHW
 

LRHW складається з батарей, які включають відповідне транспортне та допоміжне обладнання та обладнання для управління вогнем. Батарея складається з чотирьох пускових установок із вісьмома готовими до стрільби ракетами. До його складу також входять дві командно-штабні машини та перевантажувальні причепи.

Нову гіперзвукову зброю США можна розглядати як наступника крилатої ракетної системи BGM-109G Gryphon з ракетами, з ядерними боєголовками. Він використовувався військовими США у 1980-х та на початку 1990-х років. Ракети Gryphon також запускалися з напівпричепа і мали дальність дії 2500 км.

Схожі матеріали:
👁 326
Категорія: Технології
Теги: гіперзвукова зброя, гіперзвукова ракета, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ