Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.06.2023

Компанія Rafael розробила ракетну систему SkySonic для перехоплення цілей, що рухаються на гіперзвукових швидкостях


Головна особливість SkySonic – це швидкість реакції самої системи та засобів наведення на термінальній ділянці


Ракетна система SkySonic для перехоплення цілей

Ізраїльська компанія Rafael розробила ракетну систему SkySonic, призначену для перехоплення цілей, що рухаються на гіперзвукових швидкостях.

Йдеться про справжні гіперзвукові ракети та літальні апарати, оснащені гіперзвуковим прямоточним повітряно-реактивним двигуном, а не про ракети, які завдяки твердопаливному прискорювачу можуть досягати таких швидкостей.

Сучасні протиракетні комплекси мають можливість знищення цілей лише на зустрічних курсах. А для того, щоб наздогнати гіперзвукову мету, необхідно рухатися в кілька разів швидше за неї, тобто швидкість ракети SkySonic повинна становити, орієнтовно, якщо брати нижню межу гіперзвуку в 5 махів - 10 махів, тобто 3,4 км/с. Для системи SkySonic розробником вже задекларовано перехоплення цілей, що мають швидкість 10 махів.


Ракетна система SkySonic для перехоплення цілей
 

Ракета SkySonic побудована за двоступінчастою системою, і саме прискорювач другого ступеня дозволяє ракеті досягти таких високих швидкостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розробляє далекобійну ракету з дальністю ураження понад 1000 км.

Головна особливість SkySonic – це не просто досягнення гіперзвуку, що потребує цілого комплексу наукових напрацювань щодо матеріалів та палива, а й швидкість реакції самої системи та засобів наведення на термінальній ділянці.

І повертаючись до теми ураження гіперзвукових цілей навздогін, то як реалізувати останнє в умовах, коли блок, що вражає, летить фактично в плазмі, напевно, найголовніша таємниця SkySonic. При цьому йдеться і про забезпечення роботи такої системи в умовах "космічних" зустрічних швидкостей, орієнтовно близько 7 км/с.

 


Схожі матеріали:
👁 304
Категорія: Технології
Теги: гіперзвукова ракета, ракетна установка, гіперзвукова зброя, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ