Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.06.2023

Україна розробляє далекобійну ракету з дальністю ураження понад 1000 км.


Україна запустила проект із розробки власної далекобійної ракети


Україна розробляє далекобійну ракету

Україна запустила проект із розробки власної далекобійної ракети. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Він заявив, що Україна має гарні перспективи виробництва власних далекобійних ракет з дальністю поразки ворожих об'єктів на відстані 1000 км і більше.
 
«У нас офіційно існує затверджена ракетна програма. На неї офіційно вже виділяють із бюджету кошти. Виконавці цієї програми – українці на 100% виробництва», – розповів Резніков.

При цьому він навів успішний приклад проекту українських протикорабельних ракет Нептун, яким вдалося потопити російський флагманський корабель москва.

«У нас з вами дуже хороші перспективи мати українські ракети з дальністю поразки понад тисячу кілометрів», – наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" - дальність ураження бойових надводних кораблів до 300 км.

Крім того, міністр розповів, що часто західні партнери України вагаються, чи надавати новий вид зброї, бо відчувають страх чергового рівня загострення ситуації.


Україна розробляє далекобійну ракету
 
 
«Я дуже сильно їх переконував дати нам антикорабельні ракети Гарпун, якими потрібно було захистити наше узбережжя Одеси та портові хаби… Коли ми вразили Нептунами корабель москва – за тиждень було рішення надати нам Гарпуни. Як тільки наші партнери знатимуть, що наші ракети летять більше, ніж на 200, 300 і 400 км – я переконаний, що з'являться ATACMS та всі інші», – наголосив Резніков.

Нагадаємо, оперативно-тактичний ракетний комплекс (ОТРК) дальньої дії «Сапсан» має стати найпотужнішою українською зброєю. Він міг би вражати ціль на відстані до 500 км. Наприклад, відстань від українського кордону до Москви становить приблизно 480 км.

Схожі матеріали:
👁 319
Категорія: Технології
Теги: зенітно-ракетний комплекс, зброя, ракетний комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ