Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2023

Системи GPI здатні відстежити гіперзвукові ракети і знищити їх, коли вони найбільш вразливі


Системи GPI повинні забезпечити гіперзвукову протиракетну оборону, запускаючи спеціально модифіковані ракети з надводних бойових кораблів


система гіперзвукової протиракетної оборони

Компанії Raytheon та Northrop Grumman розробляю систему гіперзвукової протиракетної оборони, яку планують встановити на есмінці. Система знищуватиме гіперзвукові ракети, що наближаються, в той момент, коли вони найбільш вразливі.

Системи GPI повинні забезпечити гіперзвукову протиракетну оборону, запускаючи спеціально модифіковані ракети з надводних бойових кораблів з метою атакувати і знищити гіперзвукові ракети, що наближаються, тоді, коли вони проходять над атмосферою Землі. Гіперзвукові ракети можуть розвивати швидкість понад 5 махів, що становить 6125 км/год.

Основними компонентами нової системи ППО стануть датчики, здатні відстежити гіперзвукову зброю, а також перехоплювач GPI, що запускається системою вертикального пуску. Його розмістять на борту есмінців класу Arleigh Burke для перехоплення гіперзвукових ракет, що наближаються, у фазі їх планування. GPI заповнить прогалину між ракетами SM-3 і SM-6, що атакують ракети противника на різних етапах їхнього польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЛС контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 – оперативний захист від артилерійського вогню

GPI буде розроблено таким чином, щоб їх можна було інтегрувати в існуючу систему протиракетної оборони Aegis. Система ППО нового типу включатиме модернізовані перехоплювачі і модифіковані системи озброєння Aegis, необхідні для їх запуску.

Схожі матеріали:
👁 322
Категорія: Технології
Теги: протиракетна оборона, гіперзвукова ракета, гіперзвукова зброя, ппо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ